WhatsApp Durum geri geliyor / Info nedir?

WhatsApp Durum son güncellemenin ardından değişmişti. Yazı ve emojiyle durum yani Status'un güncellenebilmesi imkanı kalkmış yerine SnapChat'ten tanınan ve 24 saatte silinen fotoğraf ve video şeklinde durum gelmişti. O kadar çok tepki geldi ki firma bunu görmemezlikten gelemedi. İşte durumun dönüşü ve yeni adıyla ilgili detaylar.



WhatsApp'in eski usül durumu kaldırıp Snapchat'i taklit etmesinin ardından internette adeta kıyamet kopmuş, kullanıcılardan tepki yağmıştı.

Bu yoğun tepki üzerine uygulamanın beta versiyonlarıyla ilgili veriler yayınlayan WABetaInfo hesabı yazı ve emojiyle hazırlanabilen durumun tepkiler üzerine geri döneceğine dair işaretler olduğunu yazmıştı.


Buna da Tagline adı verileceği belirtilmişti. Şimdi bu konuyla ilgili detaylar belirginleşmeye başladı.

WhatsApp arka arkaya gelen şikayetleri göz ardı etmedi ve eski tip Durum'u 'geri getirmeye karar verdi. Ancak Snapchat benzeri videolu ve fotoğraflı durum da kullanılmaya devam edilecek.

Peki eski tip yazılı emojili durum bilgisi nasıl verilecek. İşte detaylar:

Tech2 web sitesinin haberine göre WhatsApp bunun için yeni bir sekme hazırladı ve adını Info koydu. Beta versiyonda yer alan Info sekmesine Android'de Ayarlar'ın üzerindeki genişletilmiş menüden ulaşılabilecek.

Buraya tıklandığında Yeni Grup, Yeni Yayın, WhatsApp Web ve Yıldızlı mesajlardan sonra Info (Bilgi ya da durum) seçeneği görülebilecek.

Info'ya tıkladığınızda tanıdığınız o 'durum' menüsü karşınıza çıkacak ancak adı bu sefer Info olacak. Bu menüde uygun, meşgul, okulda, sinemada, işte, pili bitmek üzere, konuşamaz mesaj atın, toplantıda gibi otomatik seçilebilen durum bildirileri yer alıyor. Aynı zamanda kalem sekmesine tıklayarak istediğiniz başka bir metni de durumunuz da gösterebileceksiniz. Burada yaptığınız seçimler Profil sekmesinden de görülebilecek.

Uygulama ayrıca daha önce bahsettiği gönderilen mesajı geri alma seçeneğini de beta versiyonunda deniyor.

WhatsApp geliştiricileri mesajı geri alma seçeneği için Revoke ismini kullanmıştı. Bu kez revoke yerine unsend ismini kullandı.

Bu özelliği kullanmak için seçili mesaja uzunca bir süre basmanız gerekiyor. Bir süre sonra 'Unsend the message' kutusu açılıyor. Buradan unsend'i yani göndermeyi seçerseniz o mesajın metninin yerinde gönderilmemiş mesaj yazıyor. Özelliğin testinin halen sürdüğü öğrenildi.

{$ item.Title $}
{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ photo.Metadata.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
LG
MD
SM
XS