hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Retweet sayacı ile tartışmaları alevlendirecek

    Retweet sayacı ile tartışmaları alevlendirecek
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Mevcut sistemde tweet’ler içinbir retweet sayacı bulunuyor ancak bunların kaçı yorumlu, kaçı yorumsuz belli olmuyor. Yorumlu retweet’ler bir konu hakkındaki tartışmanın genişlemesine ve daha fazla insanın konuya dahil olmasını kolaylaştırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter’ın başka yüksek potansiyeli özelliği daha test etmeye hazırlandığı tahmin ediliyor. Bu da 14 yıldır çok sıkı şekilde formatını korumaya çalışan ve yeniliklere kapalı bir görünüm veren Twitter’ın artık daha yenilikçi olmayı hedeflediğini düşündürüyor.

    Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, mikroblog servisinde 140 karakterden uzun tweet kullanılması talebine 10 yıldan fazal direnmiş ancak sonunda limiti 280’e çıkarmıştı.

    Ayrıca Dorsey hala, yayınlanmış tweet’lerde düzeltilme yapılması özelliğine karşı çıkıyor. Ancak bu özellik sayesinde, pek çok kişi yıllar önce attığı tweet’leri gelecekte kanıt olarak gösterebiliyor. Bir diğer deyişle Twitter, düzenleme özelliğini açmayarak, sosyal medyada noter görevi üstleniyor.

    Yeni yorumlu retweet sayacının ve sekmesinin ne zaman testten çıkıp tam kullanıma gireceği ise şimdilik bilinmiyor.

    Sosyal medya servislerinin artan rekabet nedeniyle yeni özellikerle kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya çalıştığı da biliniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun zamandır, yoğun talebe rağmen PC üzerinden kullanıma karşı çıkan Intagram da, Covid-19 ile beraber kullanıcılarını memnun etmek için web uygulamasında DM ve Keşif dahi tüm özelliklerini kullanıma açmıştı. Rekabet ve kullanıcı kaybetme korkusu, dev sosyal medya servislerine, asla yapmam dediklerini yaptırmaya başlamış gibi görünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow