hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şifrelerimiz hala 123456

    Şifrelerimiz hala 123456
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Hepimiz internette vakit geçiriyoruz. Birçok farklı platform var. Sosyal medya sitelerinden alışveriş sitelerine kadar üye olduğumuz birçok yer var ve bu platformları güvenli şekilde kullanabilmek için güçlü şifre faktörü önemli. Peki kaçımız her platform için güçlü ve farklı şifreler belirliyoruz?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni bir araştırma, gelişen teknoloji ve beraberinde getirdiği bol çeşitliliğe rağmen şifre alışkanlıklarının kolay kolay değişmediğini ortaya çıkardı.

    Yeni gerçekleştirilen bir araştırma, kullanıcıların kolaya kaçma alışkanlıklarının aynen devam ettiğini gösteriyor. Cnet’te yer verilen haberde, EPC Group tarafından yapılan ve 600 kişinin katıldığı testin sonuçları paylaşıldı.

    Şifre alışkanlıkları değişmiyor. Hala 123123

    Test sonuçlarına göre günümüzde hala “123123” ve “123456” şifrelerini kullananlar var, hem de azımsanamayacak kadar çok. Öte yandan, araştırmaya katılan 600 kişinin %37’lik dilimi, siteden bir öneri gelmediği sürece şifrelerini değiştirmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankete katılanların %11’lik dilimi, aynı ya da benzer şifreleri 7 yıldır kullandıklarını dile getiriyor.

    Yine araştırmada, erkeklerin şifre olarak “password” kelimesini kadınlara göre 2.8 kat daha fazla kullandıkları ortaya çıktı.

    Bu arada, %22’lik dilimin her sitede aynı şifreyi kullandığı da ilginç bir sonuç.

    Son olarak, araştırmaya katılan yalnızca %14 dilimin her site için farklı şifreler kullandığını belirtelim.

    Sonuç olarak, parmak izi okuyucu sensörler, göz ve yüz tarama sistemleri derken birçok güvenlik yöntemi geliştiriliyor, ama yine de iş son kullanıcıda bitiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow