hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOGG için temel atma töreni yakın zamanda yapılacak

    TOGG için temel atma töreni yakın zamanda yapılacak
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Geçtiğimiz günlerde Yatırım Teşvik Belgesi alındığı duyurulan Yerli otomobil TOGG için ÇED Olumlu Raporu ardından faaliyetlerimizi daha da hızlandıracak Yatırım Teşvik Belgesi’ni de aldık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin mobilite ekosistemini oluşturmak üzere çıktığımız #YeniLigeYolculuk hız kesmeden devam ediyor. Ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verilmişti. Dün ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan bir açıklama yapıldı.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:”Türkiye’nin otomobili temel atımı, uygun bir takvime göre, kısa bir süre sonra gerçekleşecek ”şeklinde konuştu. Bildiğiniz gibi bu fabrika tamamlandıktan sonra 4000 kişiye istihdam sağlayacak. Bununla birlikte yılda 175 bin araç üretme kapasitesine sahip olacak. Daha hızlı adımların atılmasını bekliyorduk. Ancak koronavirüs pandemisi dünyada bir çok otomobil firmasını etkilediği gibi. Yerli otomobil TOGG için de bazı zorluklar ortaya çıkardı. Neyse ki yavaş yavaş bu hastalık seyrini azaltıyor. Biz de yeri araba hakkında daha çok haber duymaya başlıyoruz.

    İşte TOGG'un geliştirilme şekli

    Hatırlarsanız yerli otomobil tamamen elektrikli bir yapıya sahip olacak. Araca ilişkin Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş’ın “Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz. Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık. Bunlardan biri ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik. Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özellikle mekanik akşamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tasarım için İtalyanlarla anlaştık. Dünya çapında bu işi en iyi kim yapar diye bakıyoruz. Nisan, mayıs gibi tedarikçi seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Teknolojiyi ülkemize getirip bunu Türkiye’de üretmek mi, başka bir yerde ürettirmek mi daha maliyetli ona bakıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca neyin ne olduğunu biliyoruz. Ona göre pazarlık yapıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca fikri mülkiyet hakkının bizde olmasını istiyoruz. Ona göre anlaşma yapıyoruz” cümleleri kamuoyuna yansımıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow