WhatsApp KVKK cezası beklenmeyen bir şekilde gündeme düştü

WhatsApp KVKK cezası beklenmeyen bir şekilde gündeme düştü

Facebook ise WhatsApp üzerinden para kazanmanın yollarını arayıp durdu. Son olarak kişisel verilerin paylaşımı üzerinden iyi miktarda para kazanabileceğini keşfetti.

Facebook kişisel verilerin paylaşımı için WhatsApp kullanıcılarına dayatmada bulundu. Eğer Whatsapp kullanan kişiler güncelleme yaparak kişisel verilerini paylaşmayı kabul etmezse uygulamayı kullanamayacak. Bu durum karşısında gizlilik ilkesinin ihlal edildiğini düşünen KVKK, 1 milyon 950 bin TL para cezası kesti.

WhatsApp Hizmet Koşulları ve Gizlilik İlkesi Metinlerinin kanunlara uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. WhatsApp ile ilgili yurt dışına veri aktarımı konusunda dava açılmıştı. Şimdi ise para cezası kesilerek caydırıcı etki oluşturulmak isteniyor. Ancak kesilen cezaların küçük olması Facebook için caydırıcı olmayacak.

WhatsApp henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak verilen bu cezayı büyük bir ihtimalle hızlı bir şekilde ödeyecek. Fakat kullanıcıların kişisel verilerini yasalar çerçevesinde kullanmaları pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde platforma daha fazla baskı yapılabilir.

Kişisel verilerin güvenliği konusunda endişe yaratan Facebook ve Whatsapp gibi platformlar tartışma konusu olmaya devam ediyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde mahkemeye verilen WhatsApp ve Facebook gibi uygulamalar veri hasatçısı olarak tanımlanıyor.

{$ item.Title $}
{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ photo.Metadata.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
LG
MD
SM
XS