hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017/2 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM sonuç sayfası

    2017/2 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır ÖSYM sonuç sayfası
    expand

    ÖSYM’nin sonuç sayfasında, 2017/2 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, başvuruları 14 Kasım 2017 tarihinde aldı, 23 Kasım 2017 tarihinde başvuruları sona erdirdi. Aradan 5 gün geçti. Gözler sınav merkezine çevrildi. Peki sınav merkezi başvuru yapan adaylar içerisinde yerleştirmeyi nasıl yapıyor? İşte cevabı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi sonuç sayfasında, KPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır sorusuna resmi bir cevap vermiyor. Sınav merkezi, yaptığı sınavlara dair sonuç tarihini yayınlasa da, tercihlere dair sonuçlara ilişkin bir tarih vermiyor. 14 Kasım’da başlayan başvurular 23 Kasım’da sona erdi. Başvuru yapanlar sınav merkezinin belirlediği bankalara veya sınav merkezinin “ödeme” sayfasına 15 Türk Lirası yatırdı. Başvuru ücreti yatırmayanların başvuruları sınav merkezinin sisteminde “geçersiz” olarak görülecektir. İşlemler sona erdikten sonra başvuranlar sonuçları ne zaman ve hangi adresten öğrenecekler?

    ÖSYM SONUÇ SAYFASI

    Sınav merkezinin önceki tercihlere dair prosedür baz alındığında, sonuçlar başvuruların ardından 10-15 gün içerisinde açıklandığı görülmektedir. 23 Kasım’da sona eren başvurular için sonuçlar en erken 4 Aralık 2017 tarihinde açıklanabilir. Sınav merkezinin sonuçları açıklayacağı siteye gitmek için TIKLAYINIZ

    SINAV MERKEZİ YERLEŞTİRMEYİ NEYE GÖRE YAPIYOR?

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan kılavuza göre; yerleştirmeler ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

    1)      Başvuru yapan iki kişinin puanları aynıysa; Sınav merkezi ilk olarak mezuniyet tarihine bakıyor. Mezuniyeti önce olan olursa o kişi yerleştiriliyor. Eğer iki kişinin mezuniyet tarihleri de aynıysa, yaş olarak büyük olan kişi yerleştiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2)      Aranan nitelikler: Başvuru yapan aday üzerinden kurum tarafından açıklanan “aranan nitelikler” dikkate alınıyor. Kurumun istediği aranan nitelikler eğer başvuran kişide yoksa, sınav merkezi tercihi iptal etmektedir.

    3)      ÖSYM kayıtları: Başvuran kişinin kaydında şayet tutarsızlık olursa ve ÖSYM kayıtları ile örtüşmüyorsa sınav merkezi tercih başvurusunu iptal edecektir.

    4)      Puan üzerinden yerleştirme durumu: Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

    2017/2 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır ÖSYM sonuç sayfası

    YERLEŞTİRME OLDU AMA ARANAN NİTELİKLER ADAYDA YOK NE OLACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öncelikle sınav merkezi tarafından yapılan yerleştirmelerden sonra herhangi bir mülakat gerçekleşmeyecektir. Kişi doğrudan sözleşmeli/kadrolu memur statüsüne sahip olacaktır. Ancak, sınav merkezi uyarıyor: Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

    İTİRAZ HAKKI NE ZAMAN BAŞLAR?

    Yerleştirme sonuçları açıklandığı günden itibaren 10 gün içerisinde kişi “inceleme hakkı” üzerinden “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak sınav merkezine başvurabilir. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) 5,00 TL’nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir. Başvuru sonrası sınav merkezi inceleme altına almaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow