hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açıklandı: 2017 ALES sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu | ÖSYM sonuç giriş sayfası

    Açıklandı: 2017 ALES sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu | ÖSYM sonuç giriş sayfası
    expand

    2017 ALES bahar dönemi sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklanırken geçtiğimiz aylarda olduğu gibi 10:00, 14:00 ve 17:00 saatlerinden biri tercih edildi. Öğrenci Seçme ve yerleştirme Merkezi, sonucun 8 Haziran 2017 tarihinde açıklanacağını önceden duyurmuştu. Saat konusunda açıklama yapmayan kurum 17:00'da açıklanması beklenen sonuçları 20 dakika erken olarak adayların erişimine açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 ALES sonuçları için son gün bugün! Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuçların bugün açıklanacağını "sınav takvimi" içerisinde duyururken, sonuçların 17:00'ye kadar açıklanması bekleniliyor. Bir sonraki sınav 19 Kasım'da yapılacak. Sınav başvuruları 26 Eylül 2017'de başlıyor, 4 Ekim 2017'de sona eriyor. Sınav ücreti 90 lira.

    SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞI SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Bu kez onlar 09:45 mağduru oldu

    Sonuçlar açıklandıktan sonraki puan sistemi nasıl oluşacak?

    Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca bu puanların üzerinde bir standart puan belirlenebilir. Yükseköğretim kurumları, lisansüstü programlarına öğrenci seçiminde sınav puanının, % 50'den az olmamak koşuluyla, ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağını adaylara duyuracaklardır. Yükseköğretim kurumları seçme işlemlerinde sadece bu puanlardan yararlanabilecekleri gibi, bu puanları ön eleme amacıyla veya kendi yapacakları sınavın bir parçası olarak da kullanabileceklerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurum, Güzel sanalat bölümü için uyarıyor!

    Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, Sınava girmiş olma koşulu aranmaz. Ancak, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca sınavda puan şartı getirilebilir. Lisans derecesiyle doktora veya sanatta yeterlik programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow