hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM DGS sorgu sayfası

    2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak | ÖSYM DGS sorgu sayfası
    expand

    2017 DGS önlisans sonuçları ne zaman, saat kaçta ÖSYM'nin sonuç sayfasında açıklanıyor? DGS sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kala heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sınav merkezinin "sınav takvimi" içerisinde paylaştığı saat konusunda eğitim uzmanlarından önemli bilgi geldi. Öte yandan sınav merkezi, 2017 DGS tercih kılavuzu üzerinden önemli bilgiler verdi. Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil, Tablo 1 ve Tablo 2'de nelerin yapılması gerektiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 23 Temmuz'da yaptığı Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçlarını 6 Ağustos'ta açıklayacağını duyurdu. Sınav takviminde önceden 29 Ağustos 2017 tarihinde sonuçların açıklanacağını duyurulmuştu. Kurban Bayramı ve 10 günlük resmi idari izinden ötürü sınav merkezi, sonuçların açıklanacağı tarihi değiştirdi. Sonuçların 6 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacağını duyurdu.

    DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak ve sonuçlar hangi sayfada yayınlanacak?

    Kurum, gerek sonuçları gerek tercih sonuçlarını mesai saatlerinden önce açıklamıyor. Önceki sınav sonuçları baz alındığında sonuçlar 17:00'den sonra açıklanıyor. Sınav merkezi net bir saat vermese de sınav takvimi içerisinde paylaştığı saate göre hareket ediyor. Sınav takviminde sonuç tarihinin hemen altında saat 23:59 yazıyor. Kurum sonuçları 23:59'a kadar açıklayabilir.

    Sonuçların açıklanacağı sayfaya gitmek için tıklayınız

    dgs sonuçları 2017

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil'den Tablolara dair önemli uyarılar

    Sınav merkezi: Tablo 1 ve Tablo 2'de iki yıllık mezunların neler yapacağını açıkladı

    Sonuçların ardından Tablo 1’den adaylar üniversitenin şartlarını inceleyecek, TABLO 2’de ise tercih yapılacak listeler. Sınav Merkezi Tablo 1 için “Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.” açıklamasında bulundu. Tablo 2 için “Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.” açıklamasını yaptı.

    Kaç tercih hakkı bulunuyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav merkezi sınava giren adaylar için 30 tercih hakkı veriyor. Kurum 30 tercih hakkının hepsinin doldurulması zorunluluğunun bulunmadığını yayımladığı kılavuz içerisinde açıkladı.

    Başvurular internet üzerinde yapılacak

    Kurum, başvuruların sınav merkezinin AİS sayfasında yapılacağını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow