hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM sonuç takvimi

    2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor ÖSYM sonuç takvimi
    expand

    2017 DGS ön lisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. DGS’ye dair Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınav takvimi içerisinde sonuçlar üzerinden açıklama yaptı. 23 Temmuz 2017 tarihinde sınava giren ön lisans mezunları (son sınıf öğrencileri) sonuçların açıklanmasını beklerken, DGS tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak? Sınav merkezi geçen sene tercih kılavuzu üzerinden öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınavın ardından 23 gün geçti, sınava giren gerek ön lisans mezunları gerek son sınıfta okuyan öğrenciler sonuçların açıklanmasını bekliyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuçların ne zaman açıklanacağını yayınlarken, sonuçların açıklanacağı saat konusunda her hangi bir bilgi paylaşmadı.

    Sonuçlar 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanıyor. Sonuçlar saat kaçta açıklanacak? Sınav merkezi, sonuçların açıklanacağı saati belirtmiyor. Kurum sonuçları genel olarak saat 17:00’den sonra açıklıyor.

    Sonuçlar, ÖSYM’nin sonuç sayfasında yayınlanacak.

    DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

    29 Ağustos 2017 tarihinde sonuçlar açıklandıktan 1 hafta içerisinde tercih kılavuzunun yayımlanması bekleniyor.

    Dikkat edilmesi gereken iki husus: Tablo 1 Tablo 2

    2016 yılında yayımlanan kılavuza göre; Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda,  ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow