hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 DGS tercihleri bugün sona eriyor: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    2017 DGS tercihleri bugün sona eriyor: Sonuçlar ne zaman açıklanacak
    expand

    2017 DGS üniversite tercihleri 26 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor, ÖSYM tarafından DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 19 Eylül 2017 tarihinde başvuruları başlattığını duyurmuştu. Aradan 7 gün geçti, başvurular bugün sona eriyor. Başvuru yapanlar saat 23:59'a kadar tercihlerini değiştirme hakkına sahip. Tarih 27 Eylül'ü gösterdiğinde başvurularda değişiklik yapılamayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dikey Geçiş Sınavı'na girenler puanlarını öğrendikten sonra sınav merkezi tarafından 19 Eylül 2017 tarihinde başvurularını yapmaya başladı. Başvurular bugün sona eriyor. Önlisans mezunlar yaptıkları tercihleri değiştirme hakkına sahip. Başvurular sınav merkezinin AİS sayfasında yapılacak. Tercihler yapılırken herhangi bir ücret ödenmeyecek. Dört yıllık üniversiteyi kazanmak isteyen önlisans mezunlarının 30 tercih hakkı bulunuyor. Sınav merkezi 30 tercihin de dolma gibi bir zorunluluğu olmadığını açıkladı. Tercihler sisteme kaydedildikten sonra, 26 Eylül 2017 saat 23:59’a kadar değiştirme hakkına sahip olacak. Peki tercih yaparken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

    Başvuru yapmak için tıklayınız

    2017 DGS tercih kılavuzu okumak için tıklayınız (Başvuru yapmadan tablo1 ve tablo2 dikkatlice incelenmeli)

    Tercih yaparken neye dikkat etmek gerekiyor?

    Bu soruya hem sınav merkezi hem üniversite eğitim uzmanları cevap veriyor. Üniversite Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil başvuru yaparken tablo1 ve tablo2 üzerinden önemli bilgiler verdi, yapılması gerekenleri anlattı.

    Sınav merkezi: Başvuru yaparken tablo 1 ve tablo 2 muhakkak incelenmeli ve ona göre başvurular yapılmalı

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav başvurularını başlattığı zamanda tercih kılavuzunu yayımlayacak. Önlisans mezunları aldıkları puan üzerinden tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlere göre başvuru yapacak. Sınav merkezi öncelikle önlisans mezunlarının Tablo 2’yi incelemeleri gerektiğini duyurdu. Kurum, Tablo 2’de önlisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği” açıklamasında bulundu. Aday bunların haricinde kendi alanı dışında başvuru yaptığında sınav merkezi tarafından başvurusu geçersiz olacak. Tablo 2 incelendikten sonra en çok dikkat edilen konu Tablo 1 olacak. Tablo 1’de üniversitelerin istediği koşul ve açıklamalar bulunmaktadır. Koşul ve açıklamalara bakılmaksızın başvuru yapıldığında aday şartları yerine getiremiyorsa, başvurusu kabul edilmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    2017 DGS tercihleri bugün sona eriyor: Sonuçlar ne zaman açıklanacak

    Başvurular 26 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. Başvuruların bitiminden bir hafta sonra sonuçların açıklanması bekleniliyor. Sonuçlar sınav merkezinin “sonuç sayfası”nda yer alacak. Sonuçlar yayınlanır yayınlanmaz haber içeriğinde yer alacak.

    Dört yıllık üniversiteyi kazanan üniversite öğrenci KYK’nın imkanlarından yararlanabilecek mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu, tercih sonuçlarını bekliyor. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra kurum burs başvurularını başlatacak. Yurt başvuruları ise önlisans mezunları için tekrardan başlayacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow