hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM 2017 DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

    ÖSYM 2017 DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek
    expand

    2017 DGS önlisans tercih başvurularının ÖSYM AİS sayfasında yerini alacağı tarihi bekleyen adaylar için detaylar belli olmaya başladı. DGS'ye dair başvurular önlisans mezunları tarafından beklenirken, gerek sınav merkezi gerek eğitim uzmanları başvuracak olan mezunları uyarıyor. Sınav merkezi başvuruları başlattığında 2017 DGS tercih kılavuzu yayımlanacak. Kılavuz üzerinden başvuru yapacak olan mezunlar için Tablo 1 ve Tablo 2 uyarısı yapılırken, hangi konularda dikkat edilmesi gerekiyor? Üniversite Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil tablolar için açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi AİS saydasındaki tercih başvurularını ne zaman başlatacak? Başvurular başladığında kurum, 2017 DGS tercih kılavuzunu "döküman" sayfasında yayımlayacak. Kılavuza göre önlisans mezunları başvurularını yapması gerekiyor. Başvuracak mezunların 30 tercih hakkı bulunuyor. Kurum tüm tercih haklarının doldurulması gibi bir zorunluluğun bulunmadığını açıkladı. Başvuru süresi içerisinde kaydedilen tercihler değiştirilebilir. Tercih başvurusu sona erdiğinde kurum, tercihler üzerinden değişiklik yapılmayacağı açıklamasında bulundu.

    ÖSYM 2017 DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek

    BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Sınav merkezi, sınava verilerini açıkladı. Buna göre sınava başvuran aday sayısı, 355 bin 645 kişi. Sınava giren aday sayısı ise 325 bin 525 kişi oldu. Sınava girmeyen kişi sayısı 30 bin 120 olarak belirlendi. Sınavı geçersiz olan kişi sayısı ise: 85. Sayısal ve sözel bölümlerde ortalama net ise dikkat çekti. Sayısalda ortalama 7,5 net gözükürken, sözel bölümünde 23 net.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil’in başvurulara dair önemli açıklamaları

    Üniversite Eğitim Koordinatörü Nazik Kösegil, önlisans mezunlarının başvuru yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama…

    Tercih başvuruları: Tablo 1 ve Tablo 2 uyarıları

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav başvurularını başlattığı zamanda tercih kılavuzunu yayımlayacak. Önlisans mezunları aldıkları puan üzerinden tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlere göre başvuru yapacak. Sınav merkezi öncelikle önlisans mezunlarının Tablo 2’yi incelemeleri gerektiğini duyurdu. Kurum, Tablo 2’de önlisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği” açıklamasında bulundu. Aday bunların haricinde kendi alanı dışında başvuru yaptığında sınav merkezi tarafından başvurusu geçersiz olacak.

    Tablo 2 incelendikten sonra en çok dikkat edilen konu Tablo 1 olacak. Tablo 1’de üniversitelerin istediği koşul ve açıklamalar bulunmaktadır. Koşul ve açıklamalara bakılmaksızın başvuru yapıldığında aday şartları yerine getiremiyorsa, başvurusu kabul edilmeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow