hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları MEB sonuç sorgulama sayfasında yerini aldı

    29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları MEB sonuç sorgulama sayfasında yerini aldı
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sonuçlarının kuruma ait internet adresinde bulunan sonuç sorgulama linki içerisinden erişime açıldığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde sınava ait soruları 2 grup altında yayınlayan kurum sonuçların açıklanacağı tarihi de önceden belirtmişti. İşte, 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen sınavdan adayların aldığı puanlar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ehliyet sınavının sonuçları 29 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen son sınavda 50 soruya yanıt veren adaylar tarafından merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından yayınlanan takvime göre sınavın sonuçlarının 10 Ağustos tarihinde açıklanacağı duyurulmuş ancak kesin bir saat verilmemişti. Peki, direksiyon sınavı ne yapılacak ve hangi sonucu alan adaylar direksiyon sınavına girebilecek?

    MEB EHLİYET SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…

    BİR SONRAKİ EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

    Kurumda yer alan takvimde gelecek sınavın ne zaman yapılacağına ilişkin bilgiler de kurslarına devam eden adaylarla paylaşıldı. 7 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınava katılan yeni adaylar ya da bir önceki sınavlardan başarısız olmuş olan kişiler yeterli puanı almaya çalışacaklar.

    DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

    70 puan ve üzerinde sonuç elde eden adaylar ehliyetlerini alabilmek için son aşama olan direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavının tarihi ile ilgili net bir açıklama yapmayan kurum ilgili birimlere ve ehliyet kurslarına sınavın tarihini göndereceği yazı ile duyuracak.

    DİREKSİYON SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Aday sürücü koltuğuna oturmadan önce heyecanını yenmeli ve konstantre içinde olmalıdır.

    - Direksiyon sınavına giren aday, kontağı çalıştırmadan önce yapması gerekenler: Koltuk ayarlaması, aynaları ayarlaması, aday manuel vitesli bir arabada sınava girecekse vitesi boşa alması.

    - Arabayı çalıştırdıktan sonra adayın yapması gerekenler: Aday kolunu pencere tarafına uzatmamalı, her iki eliyle direksiyona hakim olmalı. Hız sınırlarına göre arabayı kullanmalı (ne çok yavaş, ne çok hızlı). Aday yanındaki hocasıyla ve arkadaki görevlilerle konuşmamalı, soru sorulduğunda gözlerini yoldan ayırmadan cevap vermeli.

    29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları MEB sonuç sorgulama sayfasında yerini aldı

    - Şerit değiştirmede hızlı hareket etmemeli; ilk önce geçeceği şerite doğru sinyal vermeli ve yan aynalardan o şeriti kontrol etmeli (Görevlilerin en çok dikkat ettiği durum), diğer şerite geçerken direksiyonu hemen çevirmemeli, yavaşça hareket etmeli.

    Direksiyon sınavında aday arabanın içinde 30 dakika kalmışsa, sınavı geçmiş demektir. 30 dakikadan önce eğer aday arabadan indirildiyse, sınavı geçersiz olarak görülmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow