hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 İstanbul Sultangazi referandum seçim sonuçları: Evet ve Hayır oy oranları

    2017 İstanbul Sultangazi referandum seçim sonuçları: Evet ve Hayır oy oranları
    expand

    Sultangazi İlçesi referandum sonuçları cnnturk.com üzerinden canlı olarak aktarılmaya devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı son verilere göre 348 bin 712 seçmenin bulunduğu ilçede çıkacak olan sonuçlar genel sıralamaya da etki edecek. Peki, geçtiğimiz yıllarda ilçe statüsü kazanan Sultangazi’de “Evet” mi “hayır” mı çıkacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultangazi referandum sonuçları bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından merak edilirken ilçenin merkezi sayılan bölgede çok sayıda miting yapılması siyasilerin yoğun bir nüfusa sahip olan bölgedeki oy potansiyelini kaçırmak istemediğini gösterdi. Sultançiftliği ve Gazi Mahallesi’nin birleşimi ile oluşan Sultangazi bugünkü adını ilçe statüsü kazanmasının ardından aldı. Peki, önceki yıllarda bölgede hangi sonuçlar çıkmıştı?

    TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


    Türkiye sandık başında

    İLÇENİN DİĞER SEÇİMLERİ

    2010 yılı içerisinde yapılan referandumda bölgede yaşayan seçmenlerin yüzde 68.8’i evet oyundan yana tercih belirtirken yüzde 31,2’lik kısım hayır seçeneğini tercih etmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise bölgedeki oyların yüzde 61,4’ünü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgeden önemli bir oy oranına sahip olduğunu ifade etmişti. Son olarak 1 Kasım 2015’teki genel seçimlerde ise Adalet ve Kalkınma Partisi bölgeden yüzde 60.6 oy almıştı.

    2017 İstanbul Sultangazi referandum seçim sonuçları: Evet ve Hayır oy oranları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İLÇENİN ÖZELLİKLERİ

    YSK 16 Nisan referandumu öncesi yaptığı açıklamada bölgede 858 sandığın kurulacağını duyurdu. 15 mahallesi bulunan ilçedeki seçmen sayısı ise 348 bin 712 olarak ifade edildi.

    İLÇE İLÇE İSTANBUL REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    İLÇENİN TARİHİ

    Denizden 50 metre yükseklikte, 36 Km kare yüz ölçüme sahip olan ilçemiz doğuda Eyüp, batıda Esenler, güneyde Gaziosmanpaşa, kuzeybatıda Başakşehir ilçeleriyle sınır oluşturmaktadır. İlçemiz sahip olduğu yüzölçümüyle İstanbul ilçeleri arasında 19. sıradadır.


    Madde madde anayasa değişiklikleri

    16 mahalleden oluşan ilçemizde Alibey baraj gölü, Cebeci taş ocakları ve birkaç küçük akarsu bulunmaktadır. Alibey barajı 1975 - 1983 tarihleri arasında, içme, kullanma ve sanayi suyu temini maksadıyla inşa edilmiş olup halen Avrupa yakasının önemli bir kısmının içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.930.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 30,00 m, normal su kotunda göl hacmi 66,80 hm3, normal su kotunda gölalanı 4,66 km²'dir. Yılda 39 hm3 içme suyu sağlamaktadır. Üzerinde amatör balıkçılık, su sporları etkinlikleri yapılmakta olup etrafını çevreleyen koruma altındaki ormanlık alanlar ilçenin sosyal dinleti ihtiyacını karşılamaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow