hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 KPSS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanıyor?

    2017 KPSS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanıyor
    expand

    KPSS 2017/1 tercih sonuçları Temmuz ayının kaçında açıklanacak? Sınav merkezi, sonuç belgelerini ev adreslerine yollamayacağını açıklarken, yayımladığı kılavuzda önemli duyuru ve uyarılarda bulundu. Aday, istediği kuruma girdiği zaman tekrardan sınava veya mülakata girecek mi? Aday, tercih ettiği kurumu kazansa dahi, kurumun istediği nitelikler adayda yoksa nasıl bir sonuç çıkacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS sonuçları olarak ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları tercih ettikleri kurum için sonuçlarının açıklanmasını beklerken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden önemli duyurular ve uyarılar... Tercihler 3 Temmuz 2017 tarihinde sona erdi. Başvuru yaparken, kurum “nitelik kodları” üzerinde durdu ve nitelik kodları baz alınarak tercih işlemlerinin yapılması uyarısında bulunmuştu. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları kendi bölümleri üzerinden tercihleri yaparken; sınav merkezinin en önemli uyarısını kılavuzda açıkladı. Uyarı “Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun “olduğundan mutlaka emin olunuz.” açıklaması yapıldı. Tercih sonuçları açıklanır açıklanmaz, Cnn Türk'te

    Kurcala ekibinden güldüren memur hikayeleriyınlanacaktır.

    Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    Sınav merkezi, 3 Temmuz 2017 tarihi için, tercih işlemlerinin son günü olarak belirledi. Kurum, tercih işlemlerinde resmi sonuç tarihi belirtmemektedir. Kurum tercih sonuçlarını, tercih işlemleri bittiği andan itibaren 15 gün veya 1 ay içerisinde açıklamaktadır.

    SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞI SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Sınav merkezi sonuçları nasıl duyuracak?

    2017 KPSS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurum, yayımladığı tercih kılavuzunda sonuçları “posta” üzerinden ev adreslerine göndermeyeceğini açıkladı. Devlet memuru olmak isteyen adaylar, sonuçları sınav merkezinin sonuç sayfasında görecektir. T.C. kimlik numarası ve şifreyle sonuçları görebilecektir.

    Kazananlar için atama nasıl olacak?

    Sınav merkezi tarafından yerleştirilen adaylar için, atandıkları kurum tarafından bir sınava veya bir mülakata tabi olmadan direkt olarak atamaları gerçekleştirilecek. Sınav merkezinin atamalarla ilgili önemli uyarıları nitelik ve belge üzerine oldu. Atanma durumu olsa dahi girmek istedikleri kurumun “niteliklerine” uygun olmayanların ataması yapılmayacak, kurumun istedikleri belgeler zamanında kuruma zamanında gönderilmediği takdirde atama gerçekleşmeyecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow