hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban Bayramı tarihi 2017: Bu yıl bayram tatili ne zaman başlayacak?

    Kurban Bayramı tarihi 2017: Bu yıl bayram tatili ne zaman başlayacak
    expand

    Bayram tatili Kurban Bayramı tarihinin 2017 yılında 30 Ağustos'a yakın bir döneme denk gelmesi nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından 10 güne çıkarılmıştı. Kurul tarafından verilen karar ile 28 ve 29 Ağustos tarihleri kamu çalışanlarına "idari izinli" sayılmıştı. Peki, Kurban Bayramı tarihi 2017 yılında ne zaman başlayacak ve bayram tatilinden kimler kaç gün faydalanabilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 Kurban Bayramı tarihi kamu çalışanlarını ve turizmcileri sevindirdi. Bakanlar Kurulu'ndan çıkan son karar ile  28-29 Ağustos tarihleri kamu çalışanları için "idari izinli" ilan edildi. Antalya, Bodrum, Muğla ve çevresindeki işletmelerde artan rezervasyon oranları ise işletmecilerin yüzünü güldürdü. İşte, tatil ile ilgili tüm süreç ve merak edilen soruların yanıtları...

     BAYRAM TATİLİ SÜRELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

    Süreç nasıl başlamıştı?

    Yerli turistin 10 günlük süre içerisinde 1 milyar TL'lik katkı yapabileceğini ifade eden turizmcilere ilk destek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan "Turizm açısından isabetli olur" diyerek kesin kararın Bakanlar Kurulu'nda verileceğinin altını çizmişti. Bakanlar Kurulu'nda saat 14:00'te başlaması öngörülen toplantıdan turizmcileri sevindirecek kararın çıkmış İzmir ve Antalya çevresindeki paketlerin tatilcilerle buluşması sağlanmıştı. İşte, gün gün tatil süresi ile ilgili yapılan açıklamalar...


    Tatili süresi bugün Bakanlar Kurulu'nda belli oluyor

    İlk açıklama Numan Kurtulmuş’tan gelmişti: “Ümit vermek doğru olmaz!”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram için ayrılan tatil süresinin 30 Ağustos ve hafta başı ile birleştirilmesine yönelik ilk açıklama hükümet adına Numan Kurtulmuş’tan gelmişti. Basın mensuplarının sorularına yönelik “Henüz belli değil, belli olmadan ümit vermek doğru olmaz” diyen Kurtulmuş, değerlendirme ile ilgili açık kapı bırakmıştı.

    Kurban Bayramı tarihi 2017: Bu yıl bayram tatili ne zaman başlayacak

    İkinci açıklama Nihat Zeybekçi’den: “Çalışmaya ihtiyacımız var”

    10 günlük süreyi fazla bulan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “Tatilden çok çalışmaya ihtiyacımız var” diyerek tatil planı yapan yerli turiste ve turizmcilere kötü haberi vermişti.  Zeybekçi’ye katılan ihracatçılar da çalışarak tatilden daha fazla gelir sağlayabileceklerini belirtmişti.

    En olumlu açıklama Erdoğan’dan: “İsabetli Olur”

    Tatilcilerin ve turizmcilerin merakla beklediği değerlendirme öncesi ilk olumlu açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmiş, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan “Turizm açısından isabetli olur” ifadelerini kullanmıştı.

    Başkakan Binali Yıldırım: “Karar Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tatil ile ilgili son açıklamayı yapan Başbakan Binali Yıldırım ise 15 Ağustos Salı günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nu işaret etmiş ve burada yapılacak değerlendirmenin ardından sürenin kesinleşeceğini açıklamıştı.

    Tatil 10 gün olacak mı?

    30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Çarşamba gününe denk gelmesi ve 31 Ağustos Perşembe gününün yarım gün olarak kabul edilmesiyle birlikte tartışmalar ortaya atılmaya başlandı. 1,2,3 ve 4 Eylül’ün bayram nedeniyle tatil ilan edilmesinin ardından 31 Ağustos Perşembe’nin tam gün 28 ve 29 Ağustos’un da resmi tatil ilan edilmesini isteyen kişiler 10 gün tartışmasını başlatmıştı. Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak olası 10 gün açıklaması halinde 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan tatil, 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

    Kurban Bayramı tarihi 2017: Bu yıl bayram tatili ne zaman başlayacak
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte, gün gün 2017 Kurban Bayramı tarihi

    Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı için Dini Takvim oluşturdu. Türkiye’de tatilgünlerini ayarlayanlar, bayramın ne zaman ve Eylül ayının kaçında başladığını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı takvime göre;

    31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arifesi 
    1 Eylül 2017  - Kurban Bayramı 1. gün 
    2 Eylül 2017- Kurban Bayramı 2. gün 
    3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün 
    4 Eylül 2017- Kurban Bayramı 4. Gün

    Bayram nedeniyle maaşlar erken ödenecek mi?

    Maaşlerın erken ödenmesine ilişkin açıklama yapan Bozdağ, şöyle konuştu: "Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir."

    Kurban Bayramı tarihi 2017: Bu yıl bayram tatili ne zaman başlayacak

    TÜROFED 500 bin ziyaretçi bekliyor

    Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, kıyı bölgelerinde yaklaşık 500 bini bulan iç pazar hareketliliği beklediklerini kaydetti. Hükümete teşekkür eden Ayık, “Çok olumlu bir karar çıktı ve turizme büyük katkısı olmasını bekliyoruz. Sezonu kapatmadan yılın en uzun tatili olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu fırsatı değerlendirecek. Farklı alternatiflerle tatil planlamalarını rahat şekilde tapacaklar. Aynı zamanda dini vecibelerini yerine getirmeleri için zamanları olacak. Turistik tesislerde 500 bin civarında iç Pazar müşterisinin konaklamasını bekliyoruz. Toplamdaki turizm hareketi milyonları bulacak. Tüm şehirlerden karşılıklı seyahat olacak. Türkiye’nin her yerinde bayram tatili süresince ciddi hareketlilik yaşanacak” diye konuştu. Ayık, kıyı bölgelerindeki tesislerde doluluk oranının yüzde 100’ü bulduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow