hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sonuçlar ne zaman açıklanıyor: KYK yurt sonuçları | Burs başvurusu ne zaman başlıyor?

    Sonuçlar ne zaman açıklanıyor: KYK yurt sonuçları | Burs başvurusu ne zaman başlıyor
    expand

    20 Ağutos'ta başvurular sona erdi, KYK başvurusu yapan öğrenciler, KYK üniversite yurt sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sormaya başladı. KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak sorusuna cevap veren kurum, sonuçların yurtkur sitesinde yayınlanacağını açıkladı.Öte yandan üniversiteyi kazanan öğrenciler bursa dair başvurularının başlamasını beklerken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK'ün vereceği burslar üzerine önemli açıklamalar yaptı. Hangi programdaki öğrenciler başvuru yapabilecek, burs ücreti ne kadar olacak? İşte cevaplar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 yurt başvuruları 20 Ağustos 2017 tarihinde saat 23:59'ta sona erdikten sonra gözler kuruma çevrilirken, burslara dair başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Kurum ne zaman başlayacağına dair kısa bir açıklama yaptı. Başvurular beklenirken, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, kurumun vereceği bursa dair önemli bilgiler verdi. İşte Saraç'ın o açıklaması...

    Saraç'tan burs açıklaması



    YÖK Başkanı Saraç "Bu senede ülkemizin bilim hayatı için önemli iki burs programını da başlatmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. Saraç, iki programda okuyan öğrencilere burs verileceğini söyledi. Saraç "Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği programlarına yerleşen ilk 3 öğrenciye burs verilecek" açıklamasında bulundu. Diğer program ise "Temel Bilimler" üzerine oldu. Saraç "Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji programlarına ilk üç sırada yerleşen bütün öğrencilere burs verme kararı alınmıştır" dedi.

    2017-2018 Burs miktarı ne kadar?

    YÖK'ün açıklamasına göre miktar 625 lira olarak belirlendi. 625 lira 12 ay ödenecek ve YÖK başka yerden alınan bursa karışmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor?

    Kurum sonuçların açıklanacağı tarih konusunda net bir açıklaması yok. Geçen seneler baz alındığında sonuçlar en erken 15 gün en geç 45 gün içerisinde açıklanıyor.

    Sorular ve cevaplar

    Üniversite öğrencisi geçen sene yurtta kaldıktan sonra bu sene yurt için başvuru hakkına sahip olur mu sorusuna kurum “evet” açıklamasında bulundu. Fazladan ücret ödeme gibi durum söz konusu değildir.

    İlk kayıt ücretine dair önemli bilgiler

    İlk kayıt ücreti üzerinden bilgi veren kurum şu açıklamayı yapıyor: İlk defa yurda yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. Sabit bir tutar değildir. İlgili banka ATM’lerinde, kyk.ziraatbank.com.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak gözükmektedir.

    Kurum uyarıyor… İlk kayıt ücreti ödendikten sonra e-Devlet’in içerisinde yer alan YURT KAYIT İŞLEMELRİ içerisinde “taahhütname onayı”nın yapılması gerekiyor. Onay yapılmadığı takdirde başvuru geçersiz oluyor.

    Yatırılan para tekrardan geri alınıyor mu?

    Kurumun resmi web sitesindeki açıklamaya göre: Yerleştirmenizin yapıldığı yurt müdürlüğü ile görüşünüz. Size ait IBAN numarasının yer aldığı kayıt sildirme dilekçenizi yurt müdürlüğünüze ulaştırınız. Kayıt sildirdiğiniz tarihten sonraki yurt ücreti tarafınıza iade edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akademik takvime göre kabul edilen öğrenciler yurda giriş yapması zorunlu mu sorusuna kurum “evet” açıklamasında bulunuyor.

    Yurtta kazanmayı hak eden öğrenci, sonradan yurtta kalmayı istemediği takdirde prosedür nasıl işleyecek?

    Başvuru yapan öğrenci, ücret ödemediği taktirde kurum tarafından yerleştirme durumu iptal edilecek.

    Başvuru sonuçlarının ardından ismi “yedek sırada” çıkan öğrenci ne yapması gerekiyor?

    Açıklama: Kurumca belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanır. Bu sonuçları kyk.gsb.gov.tr internet adresinden takip edilmesi gerekiyor.

    Burs başvuruları ne zaman başlıyor?

    Kurum, başvuruları en yakın zamanda başlatacak. Başvuru tarihlerine üzerine kurum bilgi vermedi.

    Önemli bilgi: Burs ve kredi başvuruları ayrı ayrı yapılmaktadır. Yurtkur "Burs/kredi başvuruları elektronik ortamda aynı başvuru sayfası üzerinden alınmaktadır(Ayrı ayrı bir müracaat yoktur)." açıklamasında bulundu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow