hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açıklandı: 2017 KYK yurt sonuçları | Burs başvurusu ne zaman başlıyor?

    Açıklandı: 2017 KYK yurt sonuçları | Burs başvurusu ne zaman başlıyor
    expand

    2017 KYK üniversite yurt sonuçları kurum tarafından açıklandı. KYK'ya başvuru yapan üniversite öğrenciler kazandıkları durumda iki şekilde kayıt oluyor: e-Devlet üzerinden veya da kazandığı yurda giderek elden kayıt olma durumu. Son kayıt tarihi 9 Eylül. Üniversite öğrencilerinin en çok merak ettiği KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor sorusuna kurum net bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu, 14 Ağustos 2017 tarihinde başlattığı yurt başvuru sonuçlarını açıkladı. 368 bin 954 öğrenci kuruma başvuru yaptı, başvurular 20 Ağustos'ta sona erdi. Başvuruların sona ermesinden 11 gün sonra kurum, Kurban Bayramı'nın ilk günü sonuçları açıkladı. Sonuçlar Yurtkur'un resmi web sitesinde görünüyor. Kayıtlar e-devlet üzerinden veya da kazanılan yurtlara giderek yapılıyor. 

    Sonuçları görmek için tıklayınız

    Ücretler nasıl ödenecek?

    Öğrenci, 9 Eylül'e kadar yurda kayıt olma durumu vardır. Kurum ödeme olarak 2 adres gösterdi: Ziraat Bankası ve Yurtkur'un resmi web sitesi. Kurum "Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor." açıklamasında bulundu.

    Ne kadar ödenecek?

    Aylık ücretler, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

    KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversiteye gidecek tüm öğrenciler (DGS dahil) netleştiğinde başvurular başlıyor

    İlk kayıt ücretine dair önemli bilgiler

    İlk kayıt ücreti üzerinden bilgi veren kurum şu açıklamayı yapıyor: İlk defa yurda yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. Sabit bir tutar değildir. İlgili banka ATM’lerinde, kyk.ziraatbank.com.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak gözükmektedir.

    Açıklandı: 2017 KYK yurt sonuçları | Burs başvurusu ne zaman başlıyor

    Kurum uyarıyor… İlk kayıt ücreti ödendikten sonra e-Devlet’in içerisinde yer alan YURT KAYIT İŞLEMLERİ içerisinde “taahhütname onayı”nın yapılması gerekiyor. Onay yapılmadığı takdirde başvuru geçersiz oluyor.

    Yatırılan para tekrardan geri alınıyor mu?

    Kurumun resmi web sitesindeki açıklamaya göre: Yerleştirmenizin yapıldığı yurt müdürlüğü ile görüşünüz. Size ait IBAN numarasının yer aldığı kayıt sildirme dilekçenizi yurt müdürlüğünüze ulaştırınız. Kayıt sildirdiğiniz tarihten sonraki yurt ücreti tarafınıza iade edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖK BURS BAŞVURUSUNA DAİR BAŞKANDAN ÖNEMLİ BİLGİLER

    Akademik takvime göre kabul edilen öğrenciler yurda giriş yapması zorunlu mu sorusuna kurum “evet” açıklamasında bulunuyor.

    Yurtta kazanmayı hak eden öğrenci, sonradan yurtta kalmayı istemediği takdirde prosedür nasıl işleyecek?

    Başvuru yapan öğrenci, ücret ödemediği taktirde kurum tarafından yerleştirme durumu iptal edilecek.

    Başvuru sonuçlarının ardından ismi “yedek sırada” çıkan öğrenci ne yapması gerekiyor?

    Açıklama: Kurumca belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanır. Bu sonuçları kyk.gsb.gov.tr internet adresinden takip edilmesi gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow