hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başladı: ÖSYM 2017 ek tercih başvurusu nasıl yapılıyor?

    Başladı: ÖSYM 2017 ek tercih başvurusu nasıl yapılıyor
    expand

    ÖSYM 2017 ek tercih yerleştirme başvuruları başladı. Ek tercih üzerinden başvurular yapacak olan için ÖSYM, kendi sitesinden kılavuz yayımladı. Kılavuzda genel bilgi içerisinde kimlerin başvuru yapabileceği, kaç üniversite başvurusu hakkı bulunduğu belirtiliyor. Kılavuz içerisinde tablo-3 ve tablo-4'te koşullar bulunuyor. Sınav merkezi başvuru yaparken koşullar dikkatlice okunmalı uyarısında bulundu. Başvurular 25 Ağustos'ta başladı, başvurular ne zaman sona erecek? Ücret konusunda sınav merkezi adayları uyarıyor. Ücret ödenmediği taktirde başvuru işlemleri geçersiz sayılacak. İşte ÖSYM'nin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    25 Ağustos 2017 tarihinde ek yerleştirme başvuruları başladı. Sınav merkezi başvuruların 5 Eylül 2017 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Ücretler ise son ödeme tarihi 6 Eylül 2017 saat 23:59! Başvurular için sınav merkezi kendi sitesinde kılavuz yayımladı. Kılavuza göre başvurular yapılacak. Başvuru yaparken kontenjan sayısı üzerinden ve en düşük puan dilimi baz alınacak. Başvuru yaparken sınav merkezi koşul sayfasının dikkatlice okunması gerektiği uyarısında bulundu.

    2017 ek yerleştirme kılavuzu görmek için tıklayınız

    Sınav merkezinin resmi web sitesinden başvuru yapmak için tıklayınız

    Ücret 15 Türk Lirası. Başvuru ücretleri iki şekilde ödeniyor: Bankalar ve sınav merkezinin ÖDEME sayfası. Bankalar aşağıdaki fotoğrafta yer alırken, internet üzerinden ödeme yapmak için TIKLAYINIZ

     

    Başladı: ÖSYM 2017 ek tercih başvurusu nasıl yapılıyor

    Başvurular üzerine önemli bilgiler

    18 Ağustos’tan sonra üniversite idareleri kontenjan üzerinden sınav merkezine boş kontenjan bilgilendirmesi yapacak. Bilgilendirme sonucunda yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite hayatı nasıl olmalı? Eğitim koordinatöründen önemli bilgiler 

    Sınav merkezinden iki uyarı geldi

    Sınav merkezi puan ve kesin kayıt tarihi üzerinden önemkli uyarılarda bulundu. İlk uyarı puan üzerine oldu. Sınav merkezi “Ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir” açıklamasında bulundu. İkinci uyarı ise kesin tarih üzerine oldu. Sınav merkezi “Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak” duyurusunu kılavuzda paylaştı.

    Yerleştirmeler ücretli olacak

    İlk yerleştirmelerde sınav merkezi ücret almazken, ek yerleştirmede sınav merkezi başvuru yapacak olan öğrencilerden 15 Türk Lirası alacak. Ücretler sınav merkezinin belirlediği bankalarda ve sınav merkezinin “ödeme” sayfasında yapılabilecek. Ücret ödemeyen öğrencilerin başvurusu kabul edilmeyecek.

    Yurt başvuruları tekrardan başlayacak

    Başladı: ÖSYM 2017 ek tercih başvurusu nasıl yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ek yerleştirme ile herhangi bir üniversiteyi kazanan öğrenci için Kredi ve Yurtlar Kurumu tekrardan yurt başvurularını başlatacak. Kurum başvuru tarihlerini açıklamadı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow