hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 LYS sınavı ne zaman? | Başvuru tarihleri belli oldu

    2017 LYS sınavı ne zaman | Başvuru tarihleri belli oldu
    expand

    Üniversiteye girmek için ilk sınav sona ererken gözler LYS sınavı ne zaman sorusuna çevrildi. ÖSYM sınav takvimi içerisinde öğrencilere sınavda dair önemi soruları ve cevapları ÖSYS kılavuzunda yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınava girecek olan öğrencilere bilgi amaçlı verdiği ÖSYS kılavuzunda sınava dair önemli bilgiler bulunmaktadır. Kılavuz içerisinde en önemli açıklama ve uyarı sınav saatleri üzerine oldu. Kurum, kılavuzda kalın puntolu bir şekilde “Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.” uyarısında bulundu. Sınav saati konusunda en az bir saat önce okulda olunması konusunda kurum uyarıyor.

    TARİH VERİLDİ 2017 YGS SONUÇLARI NE ZAMAN?

    Dört yıllık bir bölümde okumak isteyen öğrenci sınava girmesi zorunludur. Sınavdan alacağı puana göre ve Ortaöğretim Başarı Puanı’na göre üniversiteye girecektir. OBP ile bilgiler haber içeriğimizde yer alırken, sınav tarihleri ve sınav ücretleri aşağıda yer almaktadır:

    Sınava başvuruları 4 Nisan 2017 tarihinde başlıyor, 17 Nisan 2017 saat 23:59’da sona eriyor. Sınav ücreti ise 40 lira olarak belirlenmiştir. Sınav ücretinin ödeneceği son tarih ise 18 Nisan 2017. Sınav 10 Haziran 2017 tarihinde başlıyor, 18 Haziran 2017 tarihinde sonra eriyor.

    ÖSYS kılavuzunda kurum bu konuyu ayrıntılı bir şekilde anlattı. Kısa cevaplı sorular LYS sorularında olacak. Peki hangi derslerde? 11 Haziran’da yapılacak Matematik sınavında 80 soru sorulacaktır. 80 sorudan 3 soru kısa cevaplı soru olacaktır. 17 Haziran’da yapılacak olan FEN BİLİMLERİ sınavında toplam 30 soru sorulacaktır. 30 sorudan sadece bir tane kısa cevaplı soru olacaktır. 18 Haziran’da yapılacak olan Edebiyat Coğrafya sınavında toplam 80 soru sorulacaktır. Türk Dili ve Edebiyatlı sınavında 2, Coğrafyadan 1 tane kısa cevaplı soru olacaktır. 10 Haziran’da yapılacak olan Sosyal Bilimler Sınavında ise Tarih ve Coğrafyadan 1, Felsefe Grubu ile Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularında 1 tane sorulacaktır. 17 Haziran’da yapılacak Yabancı Dil Sınavında ise toplam 3 kısa cevaplı soru sorulacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önemli not: Kısa cevaplı sorularda, dört yanlış bir doğruyu silen uygulama olmayacaktır.

    Önemli not 2: Kısa cevaplı sorular haricinde diğer sorularda dört yanlış bir doğru sistemi uygulanacaktır.

    Ortaöğretim Başarı Puanı

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu konuda şu açıklamayı yapmaktadır:

    Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlem yapılmayacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow