hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 ÖABT soruları ve cevapları: ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

    2017 ÖABT soruları ve cevapları: ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak
    expand

    ÖABT alan soruları ve cevapları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ne zaman açıklanacak? 16 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da sınava giren öğretmen adayları, sınavda sorulan sorular için hazırlanan şıkların “birbirlerine yakın olmasından” ötürü sosyal medyada sınava dair yorumlarını açıkladılar. Sınav Merkezi, ÖABT sınav sonuçlarını hangi tarihte açıklayacak? Sınava dair detaylı bilgi haber içeriğimizde…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 ÖABT soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak sorusunu soranlar için ÖSYM "ana sayfası"nda açıklama yaptı mı? Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı ve Eğitim Bilimleri sınavı ardından öğretmen adaylarının son sınavı olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavı 16 Temmuz 2017, Pazar günü yapıldı. Sınav Merkezi, Ocak ayında yaptığı duyuruda Ekonometri testi yer almayacağını açıklamıştı. Pazar günü sınava giren öğretmen adayları, 50 soruyu 75 dakikada cevapladılar. Sınavdan sonra, sınava girenler sosyal medyada şıkların birbirine yakın olduklarını ve sınavın zor olduğunu açıkladılar.

    Öğretmen adayları kendi alanlarında (Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği) 50 soruya cevap verirken, sınav merkezi soruları ve cevapları ne zaman açıklayacak? Sınav merkezi sınav takvimi içerisinde soru ve cevapları açıklayacağı tarihi net olarak söylemiyor. Sorular ve cevaplar, sınav merkezi tarafından yayınlanır yayınlanmaz haber içeriğimizde olacaktır.

    Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2017 ÖABT soruları ve cevapları: ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Sınav Merkezi, sınav sonuçlarını 4 Ağustos 2017 tarihinde açıklayacaktır. Sınav merkezi saat olarak 23:59’u gösterse de sonuçlar o saate kadar açıklanacağını önceden duyurdu.

    Sınav merkezi, sınav giriş belgesi konusunda sınava girenleri uyardı

    Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

    Sınav giriş belgesi posta üzerinden evlere gönderilecek mi?

    Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow