hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevap verdi: TEOG kalkıyor mu?

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevap verdi: TEOG kalkıyor mu
    expand

    TEOG sınavı kalkıyor mu sorusuna Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevap verdi, TEOG'un öğrenciler üzerindeki etkisini anlatan Bakan Yılmaz, sınav sisteminin kaldırıldığını açıkladı. Sınav sistemi kalktıktan sonra süreç nasıl olacak? Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek eğitim uzmanları cevaplıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan önemli açıklamalar geldi. Sınav sisteminin öğrencileri yarış atına döndürdüğünü söyleyen Yılmaz “ Çocuklar büyüyor, büyüdüğünün farkına varmıyor. Etüt merkezleri arttı TEOG'dan dolayı. Çocukların yarış atına dönmesini hangi anne baba ister. Bize güvenin. Hiçbir kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyiye gidiyor” açıklamasında bulundu.

    Sınav kalktı, süreç nasıl devam edecek?

    Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı “2017 Yılı Performans Programı Kılavuzu”nda sınavlara dair önemli bir açıklamada bulundu. Onuncu Kalkın Planı başlığı altında bakanlık “Okul türlerinin azaltıldığı, programlar arası esnek geçişlerin olduğu, öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimleri ile becerilerini artırmaya yönelik sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelerin daha fazla yer aldığı, bilgi ve iletişim teknolojilerine entegre olmuş bir müfredatın bulunduğu, sınav odaklı olmayan, bireysel farklılıkları gözeten bir dönüşüm programı uygulanacaktır.” sözleri yer aldı.

    Eğitim Bilimci Özgür Bolat'tan önemli açıklamalar

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamasında sonra eğitim uzmanları konuyu değerlendirdi. Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat ezberi sınav sisteminin öğrenciler üzerinden etkisinin olumsuz olarak görüleceğini açıklamasını yaptı. Ezber üzerine kurulu sınav sisteminin öğrencilere yeni bir şey katmadığını söyleyen Bolat “Eğer çocuklar kendi başarılarını, ezberle ölçüldüklerini düşündükleri an, bütün öğretim sistemi ve öğretmenin ders işleme şekli ezbere dönüyor. Bilgi odaklılığa dönüyor.” sözlerini söyledi.  TEOG kalkmalı mı sorusuna yanıt veren Bolat “Sınav sisteminden çok bilgiyi ölçen ve eleştiren sistemin gelmesi ve o sistem üzerinde durulması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 gün içerisinde yeni sistem netlik kazanacak

     TEOG yerine adrese dayalı ya da sınavsız geçiş modelinin uygulanıp  uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Üzerinde bakanlığımız çalışma  yapıyor. Bakanlar Kurulumuza sunacağız, Bakanlar Kurulunda çıkan kararı da  milletimizin bilgisine sunacağız." ifadesini kullandı.

    Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek olmadığını dile getiren Yılmaz,  eğitimle ilgili Finlandiya bir değişiklik yaptığında mutlak doğruymuş gibi  herkesin Finlandiya'nın takip edilmesini istediğini belirtti. Yılmaz, "Eğitimle  ilgili biz bir değişiklik yaptığımızda herkes kaygı duymaya başlıyor. İyi ama  Türkiye'ye bir bakın. Geçmişten daha iyiye gitmiyor muyuz? Geçmişten daha iyiye  gidiyor. Buyurun vatandaşımıza sorun. Türkiye, geçmişten daha iyiyse bugün hiç  şüpheniz olmasın yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Biz bunu beşeri  sermayemizle yapıyoruz. Beşeri sermayenin değerli olması, nitelikli olması ancak  eğitimle mümkündür." şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel okul yetkilileri ile görüşme durumu

    Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni liseye geçiş sistemine ilişkin çalışma grubu oluşturuldu. Yeni sisteme ilişkin bu hafta bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı yapacağı duyuruldu. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim  Kurulu Başkanı Nurullah Dal, "TEOG denen sistem kalktı. Yeni bir sistem gelecek.  Bazı okullar  kendi yapacakları sınavla öğrenci alacak. Bunu da biliyoruz. Söz konusu sınav da  bakanlık tarafından hazırlanacak.  Yarın taslak bir metnin çıkmasını bekliyoruz."diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow