hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 TSK personel alımı başvuruları devam ediyor

    2017 TSK personel alımı başvuruları devam ediyor
    expand

    TSK personel alımı 2017 yılında devam ediyor. TSK'da görev almak isteyenler için personel alımı başvuruları başladı. TSK personel alımı başvurusunda bulunmak için aranan genel ve özel şartları karşılıyor olmak gerekiyor. Çeşitli illerde görevlendirilecek personeller mühendis, laborant, memur, tekniker gibi çok farklı alanlarda istihdam edilecekler. TSK personel alımı hakkında detayları haberimizde sizler için derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TSK personel alımına 2017'de devam ediyor. Geride kalan yılın son günlerinde yayınlanan ilanın ardından başvurular başladı. TSK'da görev yapmak isteyenler sivil memur temini kapsamında göreve başlama şansı bulacaklar. TSK personel alımı için başvuru yapacaklar işlemlerini kurumun internet sitesinden gerçekleştirebilecekler. Pek çok farklı alan için yapılabilecek başvurularda adaylar tercih sırasında yine varsa alternatifler arasından görev yeri tercihini de yapabilecekler. Personel alımına başvurmak için öncelikle adayların genel başvuru şartlarını karşılaması gerekiyor.

    TSK personel alımı süreciyle sivil memur temini gerçekleştirilecek. Bu süreçte adaylar sırasıyla; ön başvurui başvuru, kayıt kabul, uygulamalı sınav (bazı unvanlar için), mülakat sınavı, sağlık raporu işlemleri ve güvenlik soruşturması aşamalarından geçecekler. Tüm bu aşamaları olumlu tamamlayan adayların dosyaları, atamalarının tamamlanması için Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet komutanlıklarına gönderilecek. Ardından tebligat gönderilecek ve adaylar tebligatta belirtilen tarihte atandıkları bölgede göreve başlayacaklar.

    PERSONELLER BU HAKLARA SAHİP OLACAK

    Sivil memur alımı kapsamında istihdam edilecek adaylar TSK bünyesinde görev yapmalarından dolayı 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği vb. mevzuatta belirtilen hak ve yükümlülüklere tabi olacaklar. Öte yandan personeller 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamına yıllık izin ve mazeret izni kullanabilecekler. Yine bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tüm sağlık işlemleri hakkında da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanacak. TSK personel alımı kapsamında istihdam edilecek bu personeller Milli Savunma Bakanlığı'na ait konutlardan da istifade edebilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

    TSK personel alımı başvuruları 30 Aralık 2016 Cuma günü başladı. 6 Şubat 2017 Pazartesi gününe kadar devam edecek başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek. (Aşağıda yer alan linkten yararlanarak başvuru sayfasına ulaşabileceksiniz.) Genel Ağ üzerinden işlemlerinizi yapmanızın ardından size bir aday numarası verilecektir. Bu numarayı not etmeniz önemlidir çünkü; ileride yapacağınız işlemlerde bu numaradan başvuru sürecini takip edebileceksiniz. Başvuru formunu doğru şekilde doldurup, "Başvurumu Kaydet" butonuna bastığınızda işleminiz tamamlanmış olur. Karşınıza çıkacak olan ve üzerinde başvuru bilgilerinizin yer aldığı sayfanın bir çıktısını almayı unutmayın.

    Başvuru yapmak için tıklayın

    Ön başvuruların ardından 10 Şubat 2017 tarihinde başvurusu kabul edilen adayların listesi ve aday sayısı Milli Savunma Bakanlığı(www.msb.gov.tr'de) internet sitesinde tebliğ niteliğinde yayınlanacaktır. Ön başvurusu kabul edilen adaylar, 06 Mart 2017 tarihine kadar posta/kargo veya şahsen müracaat ile istenilen belgeleri M.S.B.Personel Temin Daire Başkanlığı'nda bulunduracaklardır. Belgelerini gönderen/teslim eden adayların KPSS’den aldıkları notlar esas alınarak (en yüksek nottan en düĢük nota doğru sıralanarak) her bir unvan için atama yapılacak kontenjan sayısının kaç katına kadar adayın sınavlara çağrılacağı, www.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacak ve belirlenen adaylar sınavlara (uygulamalı sınav ve/veya mülakat sınavına) çağrılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivil memur alımı kılavuzu için tıklayın

    KİMLER BAŞVURABİLECEK?

    TSK personel alımı başvurusu yapacaklarda aranan genel koşullar, ilanla birlikte adaylarla paylaşıldı. Buna göre adayların aşağıda belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir:

    (1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak;
    (a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
    (b) 18 yaĢını tamamlamış olmak,
    (c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
    (ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine kaşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüĢvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
    (d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş olmak,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (2) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak,

    (3) Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (4) 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan asil ve yedek adaylar Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,

    (5) Başarılı olan adayların, güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak,

    (6) Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak

    (7) Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak

    (8) Lisans, Ön lisans ve Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve her bir unvan için belirlenecek asgari puanı almış olmak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow