hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ALES başvuruları ÖSYM AİS sayfası | 2018 ALES başvuru kılavuzu yayımlandı

    ALES başvuruları ÖSYM AİS sayfası | 2018 ALES başvuru kılavuzu yayımlandı
    expand

    Dört yıllık üniversite mezunlarının Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları, ÖSYM AİS sayfasında 19 Eylül'de başladı. Kurumun ana sayfasında LGS başvuru kılavuzu, yayımlanırken, ücret ve sınav tarihleri konularında sınav merkezinden açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Sonbahar dönemi ALES sınavı konusunda açıklama yaptı, başvurularının başladığını açıkladı. Kurumın AİS sayfasında başvurular yapılırken, resmi web sitesinde kılavuz yayımlandı. Üniversite mezunlarının merak ettiği sorular ve cevaplar haber içeriğinde...

    BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN SONA ERİYOR?

    Başvurular 19 Eylül 2018 tarihinde başladı, 27 Eylül'de sona eriyor. Geç başvuru günü ise 10 Ekim 2018 tarihi olarak açıklandı.

    BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    ALES BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

    ALES başvuru ücreti, 100 Türk Lirası olarak açıklandı. Geç başvuru ücreti ise 150 Türk Lirası. Ücretler, kurum tarafından paylaşılan bankalar veya ATM'lerde ödenebiliyor. Öte yandan ÖSYM ÖDEME sayfasında da ücretler ödenebiliyor.

    ÖSYM KILAVUZ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    2018 ALES SINAV TARİHLERİ

    Sonbahar döneminde ALES sınavı, 18 Kasım 2018 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. 15 dakika kuralı sınavda geçerli olduğundan ötürü, sınav binasına en geç saat 10:00'da girilmesi zorunludur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow