hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 AÖL soruları cevapları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Lise sınav sonuçları

    2018 AÖL soruları cevapları ne zaman açıklanacak MEB Açık Lise sınav sonuçları
    expand

    MEB tarafından 8-9 Aralık'da yapılan AÖL soruları, cevapları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Öğretim Lise (AÖL) sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açık Öğretim Lisesi sınavları, 8 Aralık 2018, 9 Aralık 2018 tarihlerinde 3 oturum üzerinden gerçekleşti. MEB'in yaptığı sınavda ÖSYM'nin dört yanlış bir doğruyu götürür sistemi uygulanmadı. Sınav sorularında doğru sayılar baz alanarak puanlar açıklanacak. Peki sınav soruları ne zaman açıklanacak?

    AÖL soruları ve cevapları, 13 Aralık-14 Aralık 2018 tarihlerinde açıklanması bekleniliyor. MEB sınav sorularına dair tarih yayımlamlazken, 2017 yılında 9-10 Aralık'da yapılan sınavlara dair sorular 14 Aralık'da yaçıklandı.

    AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sonuçları, sınavdan 15-16 gün sonra açıklanması bekleniliyor. AÖL sınavına dair en geç açıklanma tarihi 28 Aralık 2018

    Sınavlar nasıl değerlendiriliyor?

    Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.  Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow