hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OBS içerisinde 2018 ATA AÖF vize sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    OBS içerisinde 2018 ATA AÖF vize sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçları için süre azaldı. 1-2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen ATA AÖF vize sınavları önümüzdeki günlerde öğrencilere açıklanacak. İşte ATA AÖF sınav sonuçları ile ilgili bilinmesi gerekenler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ATA AÖF sınav sonuçları için merakla bekleyen öğrenciler gözleri kurumdan gelecek duyurulara çevirdi. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi vize sınav sonuçları erişime açıldığında öğrenciler kullanıcı adı ve şifrelerini girerek elde ettikleri puanları öğrenebilecek. İşte ATA AÖF sına süreci ile ilgili tüm detaylar…

    ATA AÖF VİZE SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

    Atatürk Üniversitesi tarafından 1-2 Aralık tarihinde organize edilen ATA AÖF vize sınavının ardından gözler sınav sonuçlarına çevrildi. Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre ATA AÖF vize sınavı sonuçları, en geç 2 hafta içerisinde öğrenci bilgi sistemi üzerinden yayımlanıyor. Buna göre ATA AÖF sınav sonuçlarının en geç 16 Aralık Pazar günü yayımlanacağı söylenebilir.

    SORULARA NASIL İTİRAZ EDİLEBİLİR?

    Sınav sorularına, soruların yayınlanma tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde sınav sonuçlarına ise sonuçların ilanından sonraki 3 iş günü içerisinde Fakültemize yazılı bir itiraz dilekçesi göndererek veya Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) üzerindeki itiraz bölümünden itiraz edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR

    Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

    Adı geçen düzenlemede:

    “Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi” hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow