hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-Devlet ASAL'da 2018 bedelli askerlik 4. celp dönemi yerleri ne zaman açıklanacak?

    e-Devlet ASALda 2018 bedelli askerlik 4. celp dönemi yerleri ne zaman açıklanacak
    expand

    Bedelli askerlik yerleri e-Devlet ASAL aracılığı ile 4. celp dönemi için bekleyen asker adaylarına duyurulacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından gözler Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılacak son dakika bedelli askerlik açıklamasına çevrildi. Peki, bedellide 4. celp dönemi yerleri ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bedelli askerlik başvuru sonuçları 4. celp dönemi yerleri için bekleyen adaylara açıklanacak. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklamada 4. celp dönemi yerlerinin yanı sıra gelecek dönem gidecek askerlerin celp yerlerinin de bulunması bekleniyor. İşte bedelli askerlik ile ilgili son gelişmeler…

    4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    Konu ile ilgili MSB’den resmi bir açıklama yapılmasa da celp dönemi yerlerinin kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda öğretmenlerin ve öğrencilerin mağdur olmaması için MEB’e bağlı kurumlarda eğitim veren öğretmenlerin askerlik yükümlülüklerini belirli tarihler arasında yapabilmeleri kolaylığı sağlanmıştı.

    Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

    HULUSİ AKAR'DAN ASKERLİK AÇIKLAMASI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yeni sisteme ilişkin çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirten Akar, "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow