hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 DHBT sınavı ne zaman, Diyanet sınava giriş belgelerini yayınlandı mı?

    2018 DHBT sınavı ne zaman, Diyanet sınava giriş belgelerini yayınlandı mı
    expand

    Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ile 2018 yılında Diyanet İşleri’nin koordinasyonunda görevlendirilecek kişiler belirlenecek. DHBT sınavı için kısa bir süre kalmasının ardından sınava giriş belgelerinin ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu. Peki, adaylar DHBT 2018 sınavında nelerden sorumlu olacak ve sınav ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DHBT sınav belgeleri için geri sayım devam ederken sınavın gerçekleştirileceği tarih kesinleşti. Diyanet İşleri’nin koordinasyonunda din hizmetlerinde görev alacak kişiler belirlenecek. İşte sınavla ilgili tüm detaylar…

    DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ NE ZAMAN?

    DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 04 Ocak 2019 tarihinde erişime açılacak. Bu sınavın başvurusu 09 Ekim 2018'de başlayıp 17 Ekim 2018'de sona ermişti. Sınava giriş belgelerinin ise önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

    DHBT SINAVINDA NELER SORULUYOR?

    Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluştu ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak oldu. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

    a) İslam İnanç Esasları

    b) İslam İbadet Esasları

    c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

    d) Siyer

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    e) İslam Ahlakı

    İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterdi. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluştu. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

    a) Tefsir

    b) Fıkıh

    c) Hadis

    d) Akaid & Kelam

    e) İslam Tarihi

    f) Dinler ve Mezhepler Tarihi

    g) Dini Hitabet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow