hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 DHBT sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu

    2018 DHBT sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu
    expand

    DHBT sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yapılan duyunun ardından belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda istihdam edilecek personelin belirlemek üzere Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmişti. Peki, DHBT sınav sonuçları ne zaman ve nerede açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM DHBT sınav sonuçları için bekleyen adaylara önümüzdeki günlerde sonuçlarla ilgili duyuruyu yapacak. Kurumun resmi internet adresinde yer alacak sorgulama seçeneğinin ardından sonuçlar adayların erişimine açılacak. Peki, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sonuçları hangi açıklanacak?

    ÖSYM, 2018 yılı takvimiyle hem sınav hem de sonuç tarihlerini paylaşmıştı. Buna göre, 9 Aralık tarihli DHBT sonuçları 04 Ocak 2019 tarihinde erişime açılacak.

    DHBT KİMLER İÇİN ZORUNLU TUTULDU?

    Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur.

    DHBT-1 KONULARI

    a) İslam İnanç Esasları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    b) İslam İbadet Esasları

    c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

    d) Siyer

    e) İslam Ahlakı

    DHBT-2 KONULARI

    a) Tefsir

    b) Fıkıh

    c) Hadis

    d) Akaid ve Kelam

    e) İslam Tarihi

    f) Dinler ve Mezhepler Tarihi

    g) Dini Hitabet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow