hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2018 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    Ehliyet sınav sonuçları, MEB tarafından ne zaman açıklanacak? 20 Ekim'de saat 14:00'te yapılan Ehliyet sınavı üzerinden MEB'ten açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ehliyet sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Elektronik Sınav Sonuç Açıklama" sayfasında ne zaman açıklanacak? MEB'ten açıklama geldi. Bakanlığın yayımkadığı ehliyet sınav takvimi içerisinde yayınlanan bilgiye göre sonuçlar 1 Kasım 2018 tarihinde açıklanıyor.

    22 Ekim'de İlk Yardım'dan 12 soru, Trafik ve Çevre'den 23 soru, Araç Tekniği'nden 9 soru, Trafik Adabı'ndan 6 soru soruldu. Adaylar 50 soruya, 45 dakikada yanıt verdi. Bakanlığın açıklamalarına göre sınavda yanlış yapılan soru, puanı etkilemiyor!

    Ehliyet sonucu sorgulama sayfasına gitmek için tıklayınız

    EHLİYET SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

    e-Sınav yazılımı kursiyerlere sorulan soruları, sorulara verdiği cevapları, doğru ve yanlış cevap sayılarını veri tabanı sisteminde saklar. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow