hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

    2018 EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak
    expand

    2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihleri ile ilgili bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından açıklanan EKPSS sınav sonuçları sonrasında tercihlerin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu. İşte EKPSS tercihleri ile ilgili tüm detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKPSS tercihleri önümüzdeki günlerde adayların erişimine açılacak. Sınav sonrası elde ettikleri puanlamalar ile tercihler yapacak olan adaylar memur ataması için bekleyecek. Peki, EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

    2018 EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

    2018 yılında gerçekleştirilecek engelli memur alımları ile yapılacak EKPSS ve kura başvurularına ilişkin takvim geçtiğimiz ocak ayında belli olmuştu. Bu kapsamda engelli memur adayları 2018'in 1. dönemi için 8-16 Mart tarihleri tercih yapmış ve bu tercihlerin sonucu 4 Nisan 2018 tarihinde açıklanmıştı.

    Bu yıl gerçekleştirilecek ikinci engelli memur alımları ile detayları merak eden vatandaşlar, konuya dair tatmin edici bilgi almak istiyor. Devlet Personel Başkanlığı 24 Ocak'ta yayımladığı EKPSS yerleştirme takviminde 2018/2 ile ilgili bir tarih açıklamamıştı. 2018/2 EKPSS yerleştirme takvimi henüz yayınlanmadı. Söz konusu yerleştirme işlemleri için bir açıklama olması halinde haberimizden okuyabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKPSS BRANŞ SIRALAMASI DUYURULDU

    2018 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, saat 15:30'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

    Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 26.10.2018 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow