hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta olacak ve nereden izlenebilecek?

    2018 Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta olacak ve nereden izlenebilecek
    expand

    Dünyanın gölgesinin tam ay tutulması esnasında ayı karanlıkta bırakmasıyla birlikte ortaya çıkan kanlı ay tutulmasının ne zaman yaşanacağı açıklandı. 2018 yılı içerisinde gerçekleşecek olan nadir doğa olaylarından bir tanesi olan kanlı ay tutulmasının saati doğaseverler tarafından merak konusu oldu. Peki, kanlı ay tutulması saat kaçta gerçekleşecek ve Türkiye’den izlenebilecek mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Kanlı ay tutulması” için dünyanın birçok farklı bölgesinde geri sayım başladı. Dünya’nın Ay’ı tamamen gölgede bıraktığı “tam ay tutulması” Ay’ın karanlıkta kalması nedeniyle kırmızı renge bürünmesiyle ortaya çıkıyor. Peki, bu tutulma hangi ülkelerde izlenebilecek?

    2018 KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE’DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

    27 Temmuz günü gerçekleşecek tutulma Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerinden net olarak izlenebilecek. Türkiye saati ile 20.13'de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erecek olan tutulma birçok doğaseveri bir araya getirecek. Tutulma Türkiye’nin bazı kesimlerinden de net olmayan bir şekilde takip edilebilecek.

    27 Temmuz akşamı gerçekleşecek kanlı ay tutulması, bu yüzyılın en uzun süreli ay tutulması olarak da tarihe geçecek. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması ise Türkiye’nin farklı noktalarında takip edilebilmişti.

    2018 KANLI AY TUTULMASI ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKENLER!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu gece 21. Yüzyılın en uzun ay tutulmasına tanık olacağız. Dahası bu tutulma, içinde bulunduğumuz yüzyılda nadir görülecek bir Mars geçişiyle birlikte gerçekleşecek. Ay, tutulma esnasında kızıla bürünecek. Bir yandan gökbilimciler hazırlık yapıyor, diğer yandan da astrologlar uyarıyor. Peki neler bekleniyor? Ünlü astrologlar Öner Döşer ve Sharon Knight'a sorduk. Fulya Öztürk ve Ahmet Akpolat'ın haberi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow