hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Konut kampanyası: İndirim, faiz, kredi-vade oranı ne kadar?

    2018 Konut kampanyası: İndirim, faiz, kredi-vade oranı ne kadar
    expand

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konut kampanyası üzerine resmi açıklamalarda bulundu. Konut, kampanyalar üzerinden merak edilen faiz oranı, konularında açıklama yapan Kurum, kampanyaya katılmak isteyenler için önemli bilgiler açıkladı. Kampanyada 100 bin konut üzerinden işlemler yapılacak. 29 Ağustos'ta başlayan kampanya süreci 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beklenen konut açıklamasını yaptı; konut kampanyaları konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Kurum konut kampanyasına destek firmaları açıkladı. Kampanyaya destek veren firmalar: Emlak Konut, İller Bankası, KİPTAŞ.

    KAMPANYAYA DAİR RESMİ AÇIKLAMALAR

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gayrimenkul alanındaki kampanya kapsamına dair açıklamaları: Satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılıyor, daire fiyatlarına ilişkin bir sınırlama bulunmuyor. Minimum yüzde 10 peşinat alınıyor. Yüzde 10 indirim, yüzde 10 peşinat, yüzde 0.98 faiz, 120 ay vade, yüzde 15 12. ay ara ödeme, yüzde 15 24. ay ara ödeme yapılacak.

    2018 Konut kampanyası: İndirim, faiz, kredi-vade oranı ne kadar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MURAT KURUM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

    Bakan Murat Kurum kampanyaya dair şu açıklamaları yaptı: Ülkemizin içime sokulmak istendiği ekonomik kuşatmakta karşı yeni kampanya başlatıyoruz. Kampanyaya tüm sektör temsilcileri destek veriyor. Gayrimenkul sektörü üzerine ne zaman düştüyse görevini kararlılıkla yerine getirdi. Birlik beraberlik içinde yapılan iş ülkeyi ekonomiyi sektörü yukarıya taşıyor. Peşinat oranı yüzde 10'a düşürülecek; bankasız ve kefilsiz yüzde 0.98 faiz imkanı sunulacak. Gayrimenkul sektörü ve alakalı işlere destek olmak adına ithal malların burada üretilmesi için emlak bankası ile hızlı bir kuruluş süreci işletiyoruz; inşallah yıl sonuna bu süreci tamamlayacağız. Altın ve döviz bugünkü kurdan hesaplanacak; bunlara artış geldiğinde bu artış kadar bedel daire fiyatından düşürülecek; kimsenin altının dövizini kenarda tutması gerekmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow