hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 KPSS heyecanı sona erdi, ÖSYM ortaöğretim sonuçları açıklandı

    2018 KPSS heyecanı sona erdi, ÖSYM ortaöğretim sonuçları açıklandı
    expand

    ÖSYM tarafından KPSS sonuçları, 8 Kasım'da açıklanırken, KPSS ortaöğretim sonuçları üzerinden veriler açıklandı, dikkat çeken bilgiler haber içeriğinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki yılda bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı, 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti. Sınavdan 3 gün sonra KPSS ortaöğretim soruları ve cevapları hem ÖSYM AİS sayfasında paylaşıldı hem ÖSYM ana sayfasında. Sınavdan 31 gün sonra ÖSYM sonuç sayfasında kurum resmi açıklamayı yaptı, sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

    Sınava dair veriler

    Kurum tarafından yayınlanan verilere göre; Genel Yetenek alanında ortalama 16.228 puan baz alınırken, standar sapma 10.828 olarak açıklandı. Genel Kültür alanında ise ortalama 16,396 puan üzerinden standart sapma puanı 8,507.

    Sınava girmek için başvuran kişi sayısı 1.183.245 olarak açıklandı. Sınava giren kişi sayısı 1.024.001, sınava girmeyen kişi sayısı 159 bin 244 kişi. Sınavı geçersiz sayılan kişi sayısı ise 595.

    Sorgulama sayfası

    ÖSYM giriş üzerinden sınav sonuçları sorgulama sayfasına gitmek için tıklayınız (sorgulama sayfasında  T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile puanlar görülebiliyor.

    2018 KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

    KPSS tercih kılavuzu, puanların açıklanmasından sonra açıklanması bekleniliyor. Tercih kılavuzu içerisinde B grubu üzerinden başvurular alınırken, ilk başvurularda kurum tercih ücreti almayacak. ÖSYM tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi web sitesinden yayınlanırken, başvurular ÖSYM AİS sayfasında gerçekleşecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow