hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM ‘lisans, alan bilgisi, ÖABT’ sınav sonuçları

    2018 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak | ÖSYM ‘lisans, alan bilgisi, ÖABT’ sınav sonuçları
    expand

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınava dair merak edilen 2018 KPSS sonuçları, ne zaman açıklanacak sorusu için kurumdan resmi açıklama geldi. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na dair farklı tarihlerde yapılan sınavlara dair sonuçlar tek bir tarihte açıklanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM’nin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre; Kamu Personeli Seçme Sınavı’na dair yapılan sınavların sonuçları tek bir tarihte açıklanacak. Kurum tarafından resmi açıklama KPSS lisans kılavuzu içerisinde verildi.

    KPSS lisans sınavı (genel yetenek genel kültür) 22 Temmuz 2018 tarihinde yapıldı. Lisansa dair sınav soruları ve cevapları kurum tarafından açıklandı.

    KPSS Alan Bilgisi sınavı, 28-29 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşti. Alan Bilgisi sınavlarına dair tüm sorular ve cevaplar kurumun resmi web sitesinde paylaşıldı.

    KPSS ÖABT sınavı, 5 Ağustos 2018 tarihinde yapıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM AİS sayfasında sınav soruları ve cevaplarını açıkladı.

    SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN, HANGİ SAATTE AÇIKLANACAK?

    KPSS sınav sonuçları, 31 Ağustos 2018 tarihinde ÖSYM’nin sonuç sayfasında açıklanıyor. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi netleşirken, kurum tarafından hangi saatte açıklanacağına dair resmi bir açıklama yapıldı. YKS sınavları sonuçları, ilk kez kurum tarafından gece 00:00’da açıklanmasından ötürü gece saatlerinden itibaren sınav sonuçları kurum tarafından açıklanabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav sonuçlarına dair resmi açıklama kurum tarafından şu şekilde yapıldı: Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.  ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow