hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS tercih başvuruları son gün ÖSYM tarafından açıklandı

    KPSS tercih başvuruları son gün ÖSYM tarafından açıklandı
    expand

    ÖSYM'nin AİS sayfasında KPSS Ortaöğretim Önlisans Lisans tercih başvuruları 11 Aralık'da başlarken 2018/2 KPSS tercih kılavuzu, kurumun doküman sayfasında yayımlandı. 3 ayrı dalda başvuru yapacak olanlar için sınav merkezi 'özel koşullar-nitelik kodları' konusunda uyarılarda bulundu. Kurum başvuru yapacak olanlar özel koşulları ve nitelik kodlarını okuyarak başvuru yapmaları gerekiyor, açıklamalarında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11 Aralık'da başlayan devlet memurluğu tercih başvuruları, 20 Aralık 2018 tarihinde saat 23:59'da sona eriyor. ÖSYM tercih kılavuzu üzerinden Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih başvurularında adayların 30 tercih hakkı bulunuyor. 20 Aralık'a kadar başvurular kaydedilse dahi güncelleme durumu aktif olarak çalışacaktır, ekleme-silme-güncelleme yapılabilecektir.

    Başvuru sayfasına gitmek için tıklayınız

    ÖSYM tercih kılavuzu sayfasına gitmek için tıklayınız

    Yerleştirme nasıl yapılacak?

    ÖSYM kılavuzu içerisinde yerleştirmelerin nasıl yapılacağını 5 madde içerisinde açıklandı. İşte o maddeler:

    1. Bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.
    2. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
    3. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir
    4. Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir
    5. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara  yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır. 

    KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

    KPSS tercih sonuçları, 20 Aralık'da başvurular sona ermesiyle birlikte 15'inci gün açıklanması bekleniliyor. Geçmiş tercih başvurularına dair sonuçların yayınlanma tarihi baz alınarak, başvuru sonuçların 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow