hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2018 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    Kredi Yurtlar Kurumu burs başvurusu sonuçları KYK’nın resmi internet adresi üzerinden duyurulacak. Kısa bir süre önce başvuruların sona ermesiyle birlikte “kredi ve burs sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusu sorulmaya başlandı. İşte KYK bursları ile ilgili tüm detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs başvuru işlemlerinin sona ermesinin ardından sonuç sorgulamanın ne zaman yapılabileceği araştırılmaya başladı. Geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanması yaklaşık bir ay sürmüş ve kasım ayı içerisinde açıklanmıştı. İşte Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları ile ilgili tüm detaylar…

    2018-2019 YILI KREDİ VE BURS MİKTARI NE KADAR OLACAK?

    Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada 2019 yılı için kredi ve burs miktarlarında gerçekleştirilecek olan zamlar duyurulmuştu. Buna göre 2019 yılında burs ve kredi alacak lisans öğrencileri 500 TL, yüksek lisans öğrencileri 1000 TL ve  doktora öğrencileri 1500 TL para alacak.

    KYK BURS BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

    Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrencilere yönelik burs ve kredi başvuru sonuçları geçtiğimiz yıl kasım ayı içerisinde açıklanmıştı. Kurumun sonuçlarla ilgili net bir tarih vermemesi nedeniyle sonuçların bu yıl da kasım ayı içerisinde açıklanması beklemiyor. İşlemler tamamlandığında sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BURS BAŞVURUSUNDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

    • Ön lisans öğrencileri,
    • Lisans öğrencileri,
    • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile - ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
    • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
    • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
    •  Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre - Amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.
       
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow