hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 KYK burs-kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

    2018 KYK burs-kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanır
    expand

    KYK Yurtkur sayfasında 2018 KYK burs-kredi başvuru sonuçları, ne zaman açıklanır? Geçen sene hangi tarihlerde açıklandı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi-burs başvuruları, 15 Ekim 2018 tarihinde başladı, 21 Ekim 2018 tarihinde saat 23:59'ta sona eriyor.

    e-Devlet KYK sayfası üzerinden başvuru işlemleri yapılırken, kurum uyarıyor: Bilgiler 16 kurum tarafından incelenecektir. Eksiksiz ve istenilen sorulara doğru cevap verilmesi gerekiyor.

    KYK burs başvurusu, 15 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında yapılırken, bu süreçte üniversite öğrencisi kaydettiği bilgileri, 21 Ekim 23:59'a kadar güncelleyebilir. 24 Ekim başlangıcı ile bilgilerde değişiklik yapılmayacaktır.

    Dikkat! Üniversite öğrencisinin öğrenim bilgileri eksiksiz olarak doğru yazılması gerekiyor. En ufak bir hata, başvuruları geçersiz yapabilir. Kurum tarafından yapılan resmi açıklama: Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    e-Devlet KYK sayfasına gitmek için tıklayınız

    KYK sonuçları ne zaman açıklanır? Başvurular 21 Ekim'de sona ererken, geçen sene baz alındığında başvuru sonuçları, 15-16 Kasım 2018 tarihlerinde açıklanması bekleniliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow