hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: KYK yedek yurt başvuru sonuçları açıklandı | YurtKur KYK sorgulama

    Son dakika: KYK yedek yurt başvuru sonuçları açıklandı | YurtKur KYK sorgulama
    expand

    Son dakika... Üniversite öğrencilerinin beklediği haber geldi; KYK yedek yurt başvuru sonuçları, kurumun resmi web sitesinde açıklandı! KYK'nın sitesi olan YurtKur sorgulama sayfasında üniversite öğrencilerinin bekleyişi sona ererken, kurumdan KYK burs başvurusu, ne zaman e-Devlet'te başlayacak, sorusunun cevabı netleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK yurt sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi web sitesinde bugün açıklandı. Kurum önceden 'ÖSYM ve yedek yerleştirmeleri sonucu gün içerisinde açıklanacaktır.' açıklamasında bulundu. Yedek yerleştirmelere dair resmi açıklama ve sonuç aşağıdaki linkten yapılıyor!

    SONUÇ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    KYK İLK KAYIT ÜCRETİ

    Yurt başvuru sonuçlarının ardından KYK ilk kayıt ücreti, Ziraat Bankası şubelerinden veya Ziraat Bankası ATM'lerinden ödenebiliyor. Üniversite öğrencisi, Yurtkur'un sitesine girerek kart üzerinden ödeme gerçekleştirebiliyor. İlk kayıt ücreti ödendikten sonra aylık olarak KYK yurt ücretleri, ne kadar sorusunun cevabı: 165 TL ile 285 TL arasında. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ise ücret 300 Türk Lirası.

    KURUM TARAFINDAN İSTENEN EVRAKLAR

    KYK yurt evrakları, üzerinden Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi web sitesinde istenen belgeler açıklandı. Kurum, öncelik belgesi olanlar için ve normal başvuru yapacaklar için istenilen belgeleri sıraladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)

    • Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan belge (Seyahat Kartı dahil) veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge)
    • % 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
    • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge)
    • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
    • Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
    • Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları (İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belge)
    2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
    3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
    4. Yükseköğrenim programına kayıt olduğunu gösterir belge
    5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Veli/Vasi İzin Belgesi
    6. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YEDEK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

    Kurum tarafından yapılan açıklama: Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.  

    BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    DGS tercih sonuçları, ÖSYM tarafından açıklandıktan sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs başvurularının e-devlet üzerinden başlayacağını açıklayacak. DGS sonuçlarının açıklanma tarihi ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ekim ayının ilk haftası, sonuçlarının açıklanması bekleniliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow