hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LGS tercih kılavuzu 2018 yayımlandı | LGS tercihleri ne zaman - nasıl yapılacak?

    LGS tercih kılavuzu 2018 yayımlandı | LGS tercihleri ne zaman - nasıl yapılacak
    expand

    LGS sınav sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ÖDSGM sitesinde açıklandıktan sonra LGS tercih kılavuzu 2018, bakanlık tarafından yayımlandı. Lise sınav sonuçları, yüzdelik dilimleri, puanları üzerinden veliler ve öğrenciler yeni sisteme dair LGS tercihleri ne zaman, LGS tercihleri nasıl yapılacak sorularına bakanlık ve uzmanlar cevap verdi. Öte yandan uzmanlar bakanlığın yayımladığı kılavuzun 6'ncı sayfasının önemli olduğunu açıkladı, LGS tercihleri, tüm işlemler 6'ncı sayfada anlatılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LGS tercih takvimi 2018, sınav sonuçlarının yayınlanmasından sonra belli olurken Milli Eğitim Bakanlığı beklenen kılavuzu sitesinde yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı, kılavuz içerisinde merak edilen sorulara cevap verireken önemi bir uyarıda bulundu: Tercihler e-okul giriş, herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılırken, işlemler muhakkak ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanması gerekiyor. Kılavuzda, altıncı sayfada, tercih işlemleri üzerine uyarılar bulunuyor. Veliler bu uyarıları dikkatlice okuması gerekiyor. LGS tercihleri ne zaman başlıyor, sorusuna bakanlık şu açıklamayı yaptı: 2 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor, 16 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor.

    MEB SINAV SONUÇLARI SAYFASINA GİTMEK, SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    2018 LGS KILAVUZU

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan 2018 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzu sayfasına gitmek, bilgileri görmek için tıklayınız

    LGS TERCİH TAKVİMİ

    MEB kılavuzunda geçen takvime göre, bakanlık şu tarihler arasında işlemleri gerçekleştiriyor: 27 Haziran- 13 Temmuz 2018 tarihlerinde bakanlık "Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanmasını gerçekleştiriyor. 2 Temmuz 2018 tarihinde ise "Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı" yayınlanırken, 2 Temmuz 2018 tarihi ile 13 Temmuz 2018 tarihleri arası "Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması" işlemlerini e-Okul üzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden başlatıyor. LGS tercihleri-yerleştirme sonuçları ise 30 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak. İlk nakil başvuruları 06-10 Ağustos 2018 tarihleri arası yapılırken, birinci nakil sonuçları 13 Ağustos 2018. İkinci nakil başvuruları 13 Ağustos-17 Ağustos arasında yapılıyor. İkinci nakil başvuru sonuçları, 19 Ağustos 2018 tarihinde yapılıyor. Üçüncü nakil başvuruları 27 Ağustos - 31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılıyor, 3 Eylül 2018 tarihinde sonuçlar açıklanıyor. Sonuncu (dördüncü) nakil başvuruları 3 Eylül - 6 Eylül arasında yapılıyor, sonuçlar 8 Eylül'de açıklanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 nakil sonrası hiçbir okula giremeyen öğrenciler için 10 Eylül - 14 Eylül tarihleri arası başvurular gerçekleşiyor. Ayrıca aynı tarihlerde "Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması" işlemleri gerçekleşiyor.

    LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

    LGS sınavına dair en çok merak edilen soruyu Adil Kurt ve rehberlik ve AR-GE genel müdür yardımcısı Barış Sezgin açıkladı. CNN TÜRK muhabiri Pınar Çıtak Koygun'un sorularına cevap veren Sezgin, önemli açıklamalarda bulundu. İşte Sezgin'in açıklamaları...


    LGS'de tercih yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİKKAT! SINAV İTİRAZ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

    Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine ödeme yapılabilir.  “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden ödeme gerçekleşir. Ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

    LGS SORULARI VE CEVAPLARI 2018

    2 Haziran 2018 Tarihinde Yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Ait Soru ve Cevap Anahtarları, ÖDGSM’nin resmi web sitesinde yayınlandı. LGS sayısal bölüm kitapçığı ve LGS sözel bölüm kitapçığı ‘A’ türünden verildi. Bakanlık tarafından yayınlanan soruları ve cevapları görmek için tıklayınız

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow