hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 YDS soruları ve cevapları 'ÖSYM döküman' sayfasında ne zaman açıklanacak?

    2018 YDS soruları ve cevapları ÖSYM döküman sayfasında ne zaman açıklanacak
    expand

    2018 Yabancı Dil Sınavı (YDS) soruları ve cevapları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi döküman sayfasında ne zaman açıklanacak? 1 Nisan 2018 tarihinde sınava girenler YDS'nin oldukça zor geçtiğini açıkladı. Öte yandan sınav merkezi, döküman sayfasında yayınlanacak olan belgelere dair önemi açıklamalarda bulundu. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav merkezinin resmi açıklamalar haber içeriğinde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 YDS ilkbahar soruları ve cevapları, ÖSYM’nin resmi sitesinde ne zaman açıklanacak? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sona erdi. 80 soruya, 180 dakika ayrılan sınavda “15 dakika” kuralı konulmadı. Sınav merkezi tarafından yapılan sınava dair merak edilen sorular…

    SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

    Sınav merkezi, takvim sayfasında sınav zamanı ve sınav sonuçlarını açıklarken, sınav soruların ne zaman yayınlanacağına dair net bir açıklama yapmıyor. Geçmiş sınavlara bakıldığında, sınav yapıldığı günden itibaren 3 iş günü içerisinde yayınlanıyor.

    YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

    YDS SORULARININ HEPSİ YAYINLANACAK MI?

    ÖSYM doküman sayfasında sınava dair soruların hepsi, sınav merkezi tarafından yayınlanmıyor. ÖSYM sınavda çıkan soruların sadece %10’unu paylaşıyor. 80 soruda sadece 8 soru kamuoyuna açıklanıyor.

    YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    YDS ilkbahar dönemi sınav sonuçları, ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak, sorusunun cevabını sınav merkezi verdi. 2018 ÖSYM sınav takvimi, sınav bilgileri içerisinde sonuçlar 26 Nisan 2018 tarihinde açıklanıyor. Sonuçlar mesai bitimi sonrası yayınlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YDS PUANI VE SEVİYELER

    Sınava girenler aldıkları puanlar üzerinden seviye sıralandırmasına giriyor. Buna göre; 90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi, 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi.

    YDS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

    YDS puanı -seviye- kaç yıl geçerli, sorusunun cevabını sınav merkezi açıkladı. 1 Nisan 2018 tarihinde sınava girenler 5 yıl puanı kullanabiliyor. 1 Nisan 2018 - 1 Nisan 2013 tarihlerinde sınav puanları kurumlar tarafından kabul ediliyor.

    YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

    YDS puanı nerelerde kullanılır, hangi alanlarda geçerlidir? Kurumlar tarafından açıklanan bilgilere göre; yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar, Kamu personeli olmak amacıyla KPSS’ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler puan için geçerli. Öte yandan Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksekokul mezunları, Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları. Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler puanlarını kullanabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow