hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS geç başvuruları başladı | ÖSYM AİS sayfası

    YKS geç başvuruları başladı | ÖSYM AİS sayfası
    expand

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversite sınavına girmek isteyenler için son kez YKS geç başvurularının başladığını, sınav merkezinin AİS sayfasında işlemlerin yapılacağını açıkladı. YKS geç başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını açıklayan sınav merkezi, YKS ücretlerinin nasıl yatırılacağı konusunda açıklamada bulundu. 4 Nisan 2018 tarihinde başlayan başvurular, 4 Nisan 2018 saat 23:59'ta AİS sayfasında sona eriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite sınavları olan TYT, AYT, YDT sınavları için ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı son başvuruları üzerinden açıklamda bulundu: Başvurularının 4 Nisan'da başladığını, aynı gün sona ereceğini açıkladı. Sınav merkezi, başvurularının uzamayacağı konusunda resmi açıklamada bulundu. Sınav ücretlerinin ne kadar olduğunu ve nereye yatırılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

    YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    Normal başvurularda, sınav merkezi her oturum için (TYT, AYT, Yabancı Dil) 50 Türk Lirası alırken, geç başvuru ücreti her oturum için 75 Türk Lirası olarak açıklandı. TYT – AYT sınavına girecek olanlar sınav merkezine 150 Türk Lirası yatırması gerekiyor.

    ÖSYM AİS SAYFASINA GİTMEK, BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    YKS ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

    Sınav merkezi, ücretlerin ‘bankalara’ yatırılmayacağını açıkladı. Başvuru ücreti, ÖSYM ÖDEME sayfasına yatırılacaktır. ÖSYM ÖDEME sayfasına gitmek için tıklayınız

    YÖK BAŞKANINDAN SINAVA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMA

    YKS NE ZAMAN?

    Yeni sınav sistemi toplam 3 oturumda yapılacak. İlk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı 23 Haziran 2018 tarihinde, saat 10:15’te yapılacak. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 24 Haziran 2018 tarihinde, saat 10:15’te yapılacak. Üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı, 24 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:48’te yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    3 oturum iki gün içerisinde, farklı saatlerde yapılırken, 3 oturuma dair sınav sonuçları tek gün içerisinde açıklanacak. ÖSYM’nin sınav takvimi içerisinde alan bilgilere göre sonuçlar: 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanacağı saate dair sınav merkezinden resmi bir açıklama yapılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow