hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 - 2020 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

    2019 - 2020 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak
    expand

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvuruları için geri sayım bir süredir devam ediyor. KYK burs başvuru işlemleri ile kurumdan eğitim desteği alacak öğrenciler belirlenecek. Dileyen öğrenciler de burs çıkmaması durumunda kredi seçeneğinden faydalanabilecek. Peki, KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs başvuru işlemleri önümüzdeki günlerde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılacak. Kredi ve burs fırsatından yararlanmak için kuruma başvurularını yapacak olan adayların talepleri incelenecek. Yapılacak olan değerlendirme sonrasında da belirli öncelikler göz önüne alınarak KYK bursu alacak öğrenciler açıklanacak.

    Burs fırsatının yanı sıra dileyen öğrenci kredi seçeneğini de işaretleyerek geri ödemek kaydıyla eğitim desteği alabilecek.

    KYK kredi ve burs kredi başvurularının ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlaması bekleniyor. Ek tercih sonuçlarının ise bu hafta içerisinde adaylara duyurulacağı tahmin ediliyor.

    BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Burs başvuruları e-Devlet’te Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hizmetler arasında yer alacak. Başvuruların erişime açılmasının ardından adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

    KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

    2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılması ve 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow