hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 ALES 2 başvuruları sürüyor! Son gün ne zaman?

    2019 ALES 2 başvuruları sürüyor Son gün ne zaman
    expand

    ALES başvuru işlemleri ÖSYM tarafından 9 Temmuz 2019 tarihinde başlatılmıştı. Kurum başvuru işlemlerinin 8 gün boyunca erişime açık olarak kalacağını belirtmişti. Peki, ALES başvurularında son gün ne zaman ve sınav hangi tarihte yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALES başvuruları 2019 yılında ikinci kez gerçekleştirilecek olan sınava katılmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları ile ilgili detayları resmi internet adresi üzerinden paylaşmıştı. İşte başvurularla ilgili tüm detaylar…

    ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    Kurumun düzenlediği sınava katılmak isteyen adaylar 120 TL’lik sınav ücretini anlaşmalı bankalar ve ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi üzerinden yatırabilecekler. 9 Temmuz’da başlatılan başvuru süreci ise 17 Temmuz’da sona erecek.

    BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    ALES 2019 2 SINAVI NE ZAMAN?

    Başvuru işlemleri 17 Temmuz’da tamamlanacak olan sınav 22 Eylül 2019 günü gerçekleştirilecek.

    ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

    ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow