hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 ALES başvuruları ÖSYM 'ais' sayfası üzerinden başladı

    2019 ALES başvuruları ÖSYM ais sayfası üzerinden başladı
    expand
    KAYNAKAA

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 5 Mayıs'ta yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) başvuruları başladı. ALES başvuruları ile ilgili süreci paylaşan ÖSYM sınava ilişkin detayları adayların bilgisine sundu. Peki, ALES başvuruları nasıl yapılır ve sınav ücreti ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALES başvuruları ile ilgili beklenen açıklama geldi. ÖSYM'den yapılan açıklamada başvuru süreci ile ilgili tüm detaylar paylaşıldı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2019-ALES/1 sınavına başvurular, 5-13 Mart'ta alınacak.

    Sınav, 5 Mayıs'ta 81 il merkezi ve Lefkoşa'da saat 10.15'te başlayacak. Sayısal ve sözel testlerin uygulanacağı sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak.

    Sınav için geç başvuru günü 28 Mart olarak belirlendi. Sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

    ÖSYM ALES BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sınava katılmak isteyen adaylar, 2019-ALES kılavuzu ile aday başvuru formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek.

    ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

    ÖSYM'den yapılan açıklamada ALES sınav ücreti 120 TL olarak açıklandı. 13 Mart 2019 günü saat 23:59'a kadar başvurularını tamamlayabilecek olan adaylar anlaşmalı bankalardan ücretleri ödeyebilecek.

    ÖSYM'nin açıkladı anlaşmalı bankalar ise şöyle;  Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; İNG Bank’ın tüm şubeleri, internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow