hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 ALES ne zaman, sınav hangi tarihte gerçekleştirilecek?

    2019 ALES ne zaman, sınav hangi tarihte gerçekleştirilecek
    expand

    ALES 2019 sınavı için geri sayım devam ediyor. ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan bilgilerde ALES’in 2019 yılında ne zaman gerçekleştirileceği yerini almıştı. İşte Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ile ilgili son gelişmeler ve adayların sınava katılacakları o tarih…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM tarafından yönetilen ALES süreci önümüzdeki günlerde başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) için oldukça kısa bir süre kaldı. Sınav, 81 il merkezinde saat 10.15'te başlayacak. Sayısal ve sözel testlerin uygulanacağı sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak.

    ALES 2019 NE ZAMAN?

    ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2019-ALES/1 sınavı 5 Mayıs'ta düzenlenecek. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

    SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

    Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak.

    Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak. Sınav Türkçe olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow