hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 BİLSEM öğretmen atama başvurusu son gün ne zaman?

    2019 BİLSEM öğretmen atama başvurusu son gün ne zaman
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM kılavuzunda öğretmen atama başvurusu tarihlerini açıkladı. Başvuru yapmak isteyen öğretmenler için bakanlık, başvuru şartlarını yayımlarken, sözlü sınava dair bilgileri de kılavuz içerisinde verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİLSEM öğretmen başvuruları 9 Ocak 2019 tarihinde başladı, 16 Ocak 2019 tarihinde sona eriyor. Başvurular MEB'in MEBBİS sayfasında gerçekleşiyor. Başvuru yapmak isteyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı "Bilsem Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu"nu öncesi süreçte paylaşmıştı.

    MEBBİS başvuru sayfasına gitmek için tıklayınız

    Bilsem Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu sayfasına gitmek için tıklayınız

    Başvuru şartları nelerdir?

    a) Başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dahil 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.

    b) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında kontenjan bulunması.

    c) 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek 1: Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’nde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

    d) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Yönetmeliğine göre ,atama takviminde belirtilen atama tarihi esas alındığında zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başvuru işlemleri nasıl yapılır?

    1. Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.

    2. Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır.

    3. Başvuru yapan öğretmenler puan aldıkları Ek 2: Değerlendirme Kriterleri Formu’nda yer alan tüm kriterlere ilişkin belgeleri görevli oldukları okul/ kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

    4. Okul/kurum müdürlüğü, ilçe millî eğitim müdürlüğü ve il millî eğitim müdürlüğü başvuran adayların başvurularını silsile yoluyla http://mebbis.meb.gov.tr adresinden “Başvuru gerçekleştirilmiştir.” şeklinde onaylayacaklardır. Ek 2: Öğretmen Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden belgelerin geçerliliği kontrol edilmeyecektir. Belgelerin geçerliliği konusundaki sorumluluk, Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi il öğretmen değerlendirme komisyonu üyeleri ve görevleri başlıklı 34. maddesinde belirtilen “başvuran adayların başvuru belgelerini öğretmen değerlendirme kriterleri üzerinden incelemek” hükmü ile il öğretmen
    değerlendirme komisyonuna verilmiştir.

    5. Okul/kurum müdürlüğü MEBBİS modülünde “Başvuru gerçekleştirilmiştir.” şeklinde onaylanan başvuru formunun iki adet çıktısını alarak başvuru yapan öğretmene imzalatacaktır. İmzalatılan belgenin bir nüshası öğretmene verilecek, diğer nüshası tüm ekleriyle birlikte il millî eğitim müdürlüğüne silsile yoluyla gönderilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6. İl millî eğitim müdürlüğü başvuru formunu ve forma ait tüm ekleri il öğretmen değerlendirme komisyonuna teslim edecektir.

    7. Başvuru süresi içinde belgelerin onayı ile il öğretmen değerlendirme komisyonuna ulaştırılmasıyla ilgili takip işlemlerinden başvuru yapan öğretmen sorumludur.

    8. Onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurup daha sonra düzeltilmesini yazılı olarak talep eden öğretmenlerin taleplerinin uygun olması durumunda onay birimi tarafından değerlendirilerek talep doğrultusunda gerekli işlemler başvuru süresi içinde yapılacaktır.

    9. Başvuru ve onay işlemleri internet ortamından takip edilebilecektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow