hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 DGS sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?

    2019 DGS sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu
    expand

    DGS sonuçlarının ne zamana açıklanacağı 30 Haziran’da sınava katılan adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Dikey Geçiş Sınavı ile fakültelere geçiş imkanından yararlanmak isteyen adayların katıldığı sınava ilişkin sonuçlar ÖSYM tarafından erişime açılacak. Peki, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuçları hangi tarihte duyuracak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DGS sonucu önümüzdeki ÖSYM tarafından açıklanacak. Adaylar elde ettikleri sınav sonuçlarına göre göre dikey geçiş hakkını kullanabilecek.

    DGS sonuçları ise ÖSYM’nin sınav takviminde yer alan bilgilere göre 25 Temmuz 2019 tarihinde erişime açılacak.

    EĞİTİM BİLGİSİ SEÇME İŞLEMİNDE SON TARİH 8 TEMMUZ!

    2019-DGS değerlendirme işlemlerinde, adayların ön lisans seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. 2019-DGS’ye başvuran adayların 02-08 Temmuz 2019 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/DGS/2019/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 08 Temmuz 2019 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

    Eğitim bilgilerinde eksiklik/hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları/olacakları yükseköğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini YÖKSİS üzerinden düzelttirmeleri ve bu düzeltme işlemi sonrasında 02-08 Temmuz 2019 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/DGS/2019/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim bilgisi YÖKSİS’ e eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) sistemi üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında https://ais.osym.gov.tr/DGS/2019/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek 08 Temmuz 2019 tarihi saat 16:00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

    Adayların bireysel olarak veya yükseköğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacaktır.

    Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 08 Temmuz 2019 tarihinde saat 16.00’da sona erecek olup adayların bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim dikkate alınacak ve bu eğitim bilgisine göre değerlendirme işlemleri yapılacaktır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow