hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 DGS tercihlerinde sona gelindi! DGS puanıyla seçilecek bölümler

    2019 DGS tercihlerinde sona gelindi DGS puanıyla seçilecek bölümler
    expand

    DGS tercihlerinde sona geliniyor. İki yıllık ön lisans programlarından 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler DGS tercihlerinde şanslarını deneyecekler. Tercihlerde ise sona yaklaşıldı. Süreçle ilgili en çok araştırılanlar arsında ise “DGS tercihleri son tarih ne zaman?” ve “DGS puanıyla hangi bölümler seçilir?” sorularının cevabı yer alıyor. İşte, merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DGS 2019 tercih sürecinde sona yaklaşılıyor. İki yıllık ön lisans programlarından 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman sona erecek? İşte, DGS puanıyla tercih edilebilecek bölümler…

    Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda gerçekleştiriyor. ÖSYM’nin paylaştığı verilere göre tercih işlemlerinde son gün ise 28 Ağustos 2019 Çarşamba saat 23:59 olacak.

    DGS TERCİH SONUÇLARI NEREDE OLACAK?

    Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2019-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2019-2020 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow