hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları sürüyor

    2019 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları sürüyor
    expand

    ÖSYM 2019 MBSTS başvuruları ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alan kişilerin bilgilerinin ölçüldüğü sınav için başvurular başladı. Peki, DİB MBSTS 2019 ne zaman, başvuru ücreti ne kadar ve ödeme noktaları hangi bankalar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yer alan MBSTS ile ilgili duyurusunu yaptı. 2019 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvurularının başladığını duyuran kurum sınava ilişkin detayları da paylaştı.

    ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre 19 Şubat 2019 günü başlayan başvurular 28 Şubat 2019 günü saat 23:59’da sona erecek.

    BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    Sınava katılacak olan adaylar anlaşmalı bankalar üzerinden 150 TL’lik ücreti yatırabilecek. Anlaşmalı bankalar ve ödeme noktaları ise şöyle; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

    DİB 2019 MBSTS için başvuruları ÖSYM’nin ais sayfası üzerinden gerçekleştirilebilecek. Aday T.C kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapabilecek.

    SINAV NE ZAMAN OLACAK?

    ÖSYM’nin güncel işlemlerde belirttiği duyurularda yer alan bilgilere göre sınav 13 Nisan 2019 günü gerçekleştirilecek. Başvuru sürecinin sona ermesinin arından sınava giriş bilgileri yayımlanacak.

    BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow