hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 e-YDS 4 ve e-YDS 5 başvuruları ÖSYM’de! Başvuru ücreti ne kadar?

    2019 e-YDS 4 ve e-YDS 5 başvuruları ÖSYM’de Başvuru ücreti ne kadar
    expand

    ÖSYM e-YDS başvuruları ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. 2019 yılında 4. ve 5. kez gerçekleştirilecek olan sınavlarla adayların yabancı dil bilgileri ölçülecek. Peki, e-YDS başvuru ücreti ne kadar ve başvurularda son tarih ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    e-YDS başvuru süreci 25 Nisan 2019 tarihinde ÖSYM tarafından başlatıldı. Saat 14:00’te başlatılan başvuruların ardından kurumdan konuyla ilgili açıklama geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin paylaştığı verilere göre başvurular 16 Mayıs 2019 günü saat 23:59’a kadar devam edecek.

    SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

    Kurumun bu yıl 4. ve 5. kez gerçekleştirecekleri sınavlardan ilki 25 Mayıs 2019 tarihinde diğeri ise 26 Mayıs 2019’da yapılacak.

    BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

    ÖSYM’nin resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre başvuru ücreti her iki sınav için de 240 TL olarak belirlendi. Ödemeler ise ÖSYM’nin ödeme sayfası olan “https://odeme.osym.gov.tr/” üzerinden yapılabilecek.

    BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    e-YDS NEDİR?

    375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca  Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS),  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS’nin elektronik ortam üzerinden gerçekleştirildiği sınavlara ise e-YDS adı verilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow